Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

2015, vilket tävlingsår!

2015-12-26 08:09

Maya och jag har haft ett fantastiskt tävlings/provår 2015! Jag kunde nog aldrig tro att vi skulle nå alla mål satta och mer därtill! Våren började med att vi startade på tre C-prov Ekl och fick stå på prispallen på samtliga tävlingar. Vi startade på Mocktrial för första gången och var kvar som 3:e bästa ekipage av 21 startande. B-prov Ekl drog vi in tre 1:a pris på raken. Vi fick ett godkännt resultat på KKL och blev även vinnare på Kennelmästerskapet 2015!

Och även om vi fick två nollor på A-prov så känner jag mig ändå som en vinnare för att jag vågade! Det känns inte helt självklart att ställa upp på A-prov bland alla de som har hållt på i massa år och har tillgång till jakter och tränat sina hundar i de situationerna. Vi hade jättekul och lärde oss massor! Inför nästa år siktar vi på att klara det praktiska provet så att vi kan få den fina champinattiteln!

Neah har gjort stora framsteg i träningen i år och nästa år satsar vi på Ökl B-prov, C-prov och kanske KKL.

Lilly har också utvecklats fint och vi satsar på Unghundsderby, B-prov & C-prov Nkl under nästa år.

Så himla kul att helt plötsligt ha tre hundar att tävla och starta på prov med!

Och till det bästa - alla hundar har fått vara helt friska hela året.

Stort tack till ALLA fina träningsvänner som har hjälpt oss under året, utan er hade vi inte kommit någonstans.

aret_2015Denna bilden får symbolisera vårat fantastiska tävlings/provår 2015! Glädje!


Maya vann mästartiteln

2015-10-18 21:33

Maya vann mästarklassen med 91 poäng på Conover's/Actualis gemensamma Kennelmästerskap i helgen! Tävlingen gick som ett C-prov med 5 stationer (16+20+17+18+20). Stort tack till bästa uppfödarna för en jättetrevlig dag!
kennelmasterskap2015Conover's Prinsessan Tuvstarr, vinnare i Mästarklass med 91 p!


Fin höstmorgon

2015-10-11 16:16

Härlig morgon med underbart ljus, tog med mig kameran och fotade Maya, Neah & Lilly.

neah35
Sea-Croft Neah

lilly_1Actualis Black Pearl "Lilly"

maya_57Conover's Prinsessan Tuvstarr "Maya"


Maya godkänd på KKL

2015-09-20 22:06

Maya blev godkänd på KKL i helgen, matte är så otroligt stolt över sin vovve så ni anar inte! Hon var tyst, stadig, lydig och jobbade helt fantastiskt bra på alla apporter som vi fick, så himla nöjd är jag!

kkl_maya
Världens bästa Maya


Maya 1:a pris Ekl B-prov x 2

2015-07-30 16:47

Maya fick två 1:a pris i Ekl B-prov i helgen och har därmed fått alla sina tre ettor! Glad och stolt matte!
jaktprov_norberg1

jaktprov_norberg2

jaktprov_norberg3
Alla 1:a pristagare på B-provet i Norberg 25 juli.


Plats & datum: Norberg 25 juli, dummieprov.
Pris: 1:a pris
Domare:
Bengt Gustavsson

Skriftlig kritik

Samarbetsvilja: Samarbetar gärna med sin förare genom hela provet.
Sökarbete: Täcker all mark. Gör ett effektivt sökarbete.

Fart: Anpassad.
Uthållighet: Håller väl.

Näsa: Näsan används väl.
Dirigerbarhet: Vatten: Löser uppgiften. Land: Löser uppgiften på ett mycket bra sätt.
Markeringsförmåga: Land: Markerar båda bra. Vatten: Markerar båda bra.
Skottreaktion: Uppmärksam.
Stadga: Tyst. Fast.
Apporteringslust: Spontana upptag med bra inlevereringar.
Apportgrepp: Korrekt grepp. Bra avlämningar.
Simteknik: Simmar bra.
Vattenarbete: Arbetar gärna i vatten.
Hundtolerans: Stör ej, störs ej.
Sammanfattande kritik: En alert tik som genomför dagens prov på ett tilltalande sätt.


Plats & datum: Lövnäs 26 juli, viltprov.
Pris: 1:a pris
Domare:
Sune Nilsson

Skriftlig kritik

Samarbetsvilja: Arbetar i bra kontakt med sin förare.
Sökarbete: Söker med bra energi över hela området och finner samtliga vilt.

Fart: Hög.
Uthållighet: Håller för provet.

Näsa: Används.
Dirigerbarhet: Låter sig styras både på land och vatten.
Markeringsförmåga: Godtagbar på land. Utmärkt på vatten.
Skottreaktion: Uppmärksam.
Stadga: Fast. Följsam.Tyst.
Apporteringslust: Stor, med snabba inlevereringar.
Apportgrepp: Mjuk, med bra avlämningar.
Simteknik: God.
Vattenarbete: Spontan.
Hundtolerans: Hedrande.
Sammanfattande kritik: En tik som genomför dagens prov på ett mycket bra sätt. Hon är väl i hand. En duktig markör. Gör ett mycket bra sökarbete.

>> Se fler bilder


Semester vid Grövelsjön

2015-07-24 19:32

Det blev en liten kortsemester i norra Dalarna, vi har vandrat på fjället med vovvarna vilket var väldigt härligt och vackert.grovelsjon1
Maya & Neah vid Grövelfjället.

>> Se fler bilder


Vatten & sökkurs med Lisa & Johan

2015-07-05 20:07

Vi har varit på en jättebra kurs med Lisa Falck och Johan Fogelberg 4-5 juli. Dag 1 var det tema sök och dag 2 vattenarbete. Sökdagen för Johan var helt klart en av de bästa kurser jag någonsin har gått. Johan har en sån otrolig förmåga att läsa hund, det är inte många som klarar av det. Kan varmt rekommendera att gå kurs eller privatträning för honom om man vill utveckla sin hunds sökförmåga. Jag har två väldigt starka hundar på sök men det viktiga är ju att man inte glömmer bort att träna det och även om de är duktiga så kan man alltid finslipa! Vattendagen var också toppen, vilka fina marker och så skönt när någon tänkt ut ett upplägg och både ger tips och kastar från båt. Jag har ju gått på privatträningar för Lisa under vintern och våren så jag tycker att jag har börjat förstå hennes tänk med hundträning och det känns som att vi har samma uppfattning hur man tränar hur, kul att hitta instruktörer som man verkligen gillar att träna för.

sokkurs1
Marie & Sigge

sokkurs2
Marie & Sigge

sokkurs3
Marie & Sigge

sokkurs4
Neah

sokkurs5
Lilly

>> Se fler bilder


Lilly

2015-06-13 17:01

Nu har Lilly flyttat hem till oss och det känns jätteroligt! Tack snälla Ingrid & Hans att vi har fått förtroendet att ta hand om henne. Se fler bilder.
lilly4
Lilly 10 veckor


Ny flockmedlem

2015-05-26 18:34

Eftersom hundar och hundträning är det roligaste som finns så utökar vi nu flocken med ytterligare en liten stjärna - Actualis Black Pearl "Lilly". Läs mer om Lilly.
lilly1
Lilly 7 veckor

lilly2
Lilly 7 veckor


Maya 1:a pris B-prov Ekl i Herräng

2015-05-09 18:21

Det kändes väldigt roligt och stort att få ett 1:a pris i elitklass, det är bara sånt som man har drömt om att få. Nu svävar vi på små moln ett tag och njuter av denna fantastiska framgång. Så himla trevlig dag vi hade med ett otroligt bra arrangerat och jaktlikt prov, duktiga funkisar och mycket trevlig provledning, markägare och domare.

Det började med en drive och riktiga skott som smällde högt. Andlockpipa, kast och hund som jobbade på andra sidan vattnet, lite hets och plask. Mycket spännande tyckte Maya! Sedan fick vi börja med en dubbelmarkering på vattnet som landade strax innan där driven hade varit. Maya spikade båda. Efter det fick vi en landdirigering på ca 80 meter över ett brett vassdike in bland granar, hon sprang rakt hela vägen men pipan var ur funktion så hon stannade inte på min stoppsignal, var tvungen att blåsa närsök på en gång.. hm. Hon hittade ganska snabbt och kom hem med dummien. Sedan var det en dubbelmarkering på land med dold kastare. Hon sprang över den sist kastade för den var i linje med landdirigeringen så hon tänkte springa dit, jag blev helt förvånad att hon inte hade bättre koll på var den hade landat för den var inte speciellt svår. Jag fick kalla in henne och stoppa och närsök, hon lydde jättebra. Först kastade spikade hon. Sedan var det dags för vattendirigeringen och den var grymt svår. Jag har aldrig skickat henne så långt ifrån land så det var en chansning som hette duga. Och sen var det svårt eftersom det var högt uppe på en kulle med en grop i berget som gjorde att hundarna vek av lite mot vänster samtidigt som vegetationen inbjöd till att simma åt vänster... jag fick iallafall ut henne till första vassen och blåste stopp och ut och hon tog mitt kommando och hittade den ganska snabbt vilket var jättekul. Det var en vinst bara att få ut henne i vattnet från den startpositionen! Efter det var det stort sök som hon verkligen briljerade på! Jag hann (som vanligt) inte blinka innan alla 5 var inne. Det fanns en extradummie som de hade lagt bortanför sökområdet som man kanske skulle få ta som en dirigering om man hade chans till ett förstapris. Det var verkligen ingen lätt uppgift att skicka på en dirigering genom sökområdet och bortanför ett brett dike som inbjöd till att vika av mot höger och söka. Det blev lite visslingar på den dirigeringen. Först fastnade hon i diket så jag fick kalla in henne, stoppa på halvvägs och skicka ut igen, då kom hon över diket men drogs mot höger. Jag stoppade och skickade vänster men hon tog inte mitt tecken fullt så jag fick stoppa igen och skicka vänster och då gick hon vänster och hittade dummien. Hurra! Vi fick avsluta med en närsök där vi skulle hålla hunden inom ett litet område, det var väldigt lätt om man jämför med de andra delarna på provet.

Även om vi inte spikade allt och hon inte stannade klockrent på stoppsignalen så hade jag en jättebra känsla efter provet, hon var helt tyst och fotgåendet var helt ok. Många delar som hon gjorde jättebra och en del saker vi behöver jobba mer på.

Domare: Lasse Johnsson
Skriftlig kritik:

Samarbetsvilja: Arbetar bra tillsammans med sin förare.
Sökarbete: Söker med fart och stil, utmärk effektivitet.

Fart: Håller hög fart provet igenom.
Uthållighet: Räcker väl till.

Näsa: Används bra.
Dirigerbarhet: Land: Tar dirigering och finner apporten snabbt. Vatten: fastnar ett kort tag i första vassen men tar dirigering och finner apporten. Dirigering 2 land: ok.
Markeringsförmåga: Vatten: Har en mycket bra minnesbild. Spikar båda på vatten. Land: Övermarkerar nr 1, spikar nr 2.
Skottreaktion: Positiv.
Stadga: Fast i skott och kast. Tyst.
Apporteringslust: Stor. Fina inleveranser.
Apportgrepp: Korrekt grepp och avlämningar.
Simteknik: Simmar bra.
Vattenarbete: Går villigt i vatten.
Hundtolerans: Stör ej och störs ej.
Sammanfattande kritik: En tik som visar god balans mellan självständigt arbete och följsamhet. Väl värd sitt pris.

herrang1
1:a pris till Maya & mig samt till Lisa & Fido (som även blev norsk/svensk jaktchampion) - grattis Lisa!

herrang5
Dubbelmarkering på vattnet gick först ut på blankvattnet till vänster om ladan och sedan i vassen till höger om ladan. Innan dubbelmarkeringen gick hade det varit en drive i vassen längs med hela kanten på andra sidan, det ställde till mycket för de flesta hundarna men Maya spikade båda.

herrang6
Vattendirigeringen gick till den andra vassen på vänster sida och den lilla tofsen som sticker upp ur vattnet, ca 80 m.

herrang8
Dubbelmarkering på land, dold kastare bakom enen, ett kast åt höger  och ett kast åt vänster i buskarna.

herrang7
Sökområdet som Maya jobbade på, det fanns två sökområden detta var det ena.

herrang11
En extra landdirigering där hunden skulle igenom sökområdet över diket och bort till stora björken.

herrang3
Mycket trevlig och positiv domare!

herrang4
Duktiga skyttar.

herrang2
Prisutdelning.

herrang10
Maya med sin fina rosett.


Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo