Senaste nytt

Maya 3:e Vinnare på JRK's Vinnarklassprov

Maya 3:e Vinnare med Utmärkelse Vinnarklassprov JRK
Maya var helt grym på JRK's Vinnarklassprov i Roslagen

Vi startade Jaktretrieverklubbens prov och hamnade som 3:e Vinnare med Utmärkelse - WOW säger jag bara! Maya kan man lita på (ibland iallafall!) Maya tränas nuförtiden väldigt sparsamt eftersom jag tycker att hon inte utvecklas så mycket längre och har då och då varit väldigt olydig och jag har inte riktigt vetat hur jag ska få ordning på det. Men lite då och då levererar hon med bravur, som idag! Hon börjar även bli lite till åren och jag inser att om hon ska hålla så måste jag träna henne smart med mer skonsam träning och mindre apporteringsträning.

Provet passade oss väldigt bra, mest markeringar och endast 1 dold dirigering. Är det något hon är bra på så är det att markera. Jag fick gå in och styra lite på några markeringar, det var väldigt svåra & långa markeringar och väldigt lite vittring (pga av vind och värmeförhållanden och högt gräs), undvek att blåsa stopp utan taktiken var att blåsa vändsignal och närsök i farten istället eftersom hon sällan stannar på platsen där jag blåser ändå och då blir det lite för mycket fram-och-tillbaks-hit-och-dit-inget-närsök. Hon fick in alla 7 apporter utan större problem, på eftermiddagen var det även en drive och lite vattenarbete - roligt! Maya Eye-wipade även en hund på en svår apport. Det är så roligt att se Maya så lyckligt som när hon får apportera!

Stort tack till JRK, provledning, funktionärer, domare och grattis till övriga pristagare! Ni som inte är medlemmar i Jaktretrieverklubben ännu, bli det! Det är så himla roliga prov och jaktliga upplägg, kan varmt rekommenderas.

Maya 3:e Vinnare med Utmärkelse Vinnarklassprov JRK
Maya har koll på allt som händer. Fotograf: Ida Filipsson

Maya 3:e Vinnare med Utmärkelse Vinnarklassprov JRK
Dirigerar till en apport. Fotograf: Ida Filipsson