Senaste nytt

Ännu ett 1:a pris på B-prov Ekl med Neah!

Neah 1:a pris Ekl B-prov, Sala, 30 juli 2017

Neahs andra etta i Ekl!

I helgen har vi startat på två elitprov i Sala och Neah fick ett 1:a pris dag 1 och ett 2:a pris dag två. Jag är så otroligt stolt och glad över min duktiga och fina hund! Hennes sökarbete gör mig tårögd av glädje, hennes arbetskapacitet och vilja att jobba gör mig lycklig och hennes otroliga lyhördhet på pipan är fantastiskt. Att hon dessutom har blivit en duktig markör är jätteroligt! Neah har hållt en jämn hög nivå på alla fyra proven och jag tror inte det är inte långt kvar till sista ettan sitter! Läs kritiken under Tävlingar/Prov.

1:a pristagarna Ekl B-prov, Sala, 30 juli 2017
1:a pristagarna Ekl B-prov


Neah 1:a pris Ekl B-prov

Neah 1:a pris Ekl B-prov, Höga Kusten, 28 juli 2017
Neahs första etta i Ekl!

Neah och jag har startat på B-prov i Ullånger/Höga Kusten och Neah har verkligen levererat mer än vad jag kunde tänka mig! Hon gjorde två jättefina prov, så otroligt lyhörd på pipan och tog i princip alla tecken och signaler, samarbetet kändes kanon! Fint markeringsarbete, lite blås på en av markeringarna dag 2 men det var en mycket svår markering. Dessutom så fixade hon vattendirigeringarna vilket jag var lite osäker på eftersom hon ibland låser sig vid sidan när jag skickar henne på dolda dirigeringar mot vatten och ibland kan hon även vända och komma tillbaks om hon känner sig osäker. Men hon simmade ut med gott självförtroende på båda vattendirigeringarna, den ena dagen fastande hon ett kort ögonblick vid kanten men jag kunde ganska snabbt få ut henne med ett stopp "ut". Söken gjorde hon kanonbra båda dagarna, den ena dagen var det ett vattensök och andra dagen ett tungt djupt myrsök. Inga problem sa Neah och hon jobbade så grymt bra så man blev nästan tårögd. Hennes inleveranser var jättefina, mycket snabba med fina avlämningar. Perfekta vattenmarkeringar båda dagarna. Fotgåendet kunda man önska lite lugnare och bättre förstås och det blev lite jobbigt för henne när det sköts hela vägen under fotgåendet ner till söket mot vattnet och med kast... så det kom två små pip... hon som aldrig piper. Typiskt att det ska hända på prov och så synd att snubbla på mållinjen när vi hade ettan i en liten ask och så trillade vi ner på en tvåa. Men jag är jätteglad för 1:a priset dag 2 förstås, nu är det bara att ta nya tag och försöka få in ett par ettor till i år! Även om målet var en etta i år så är det ju en bonus med fler. Vilken fantastisk utveckling Neah har gjort det senaste året, hon går från klarhet till klarhet denna tjejen! Läs kritiken under Tävlingar/Prov.

Ekl, Ullånger, 27 juli 2017
Duktiga hundar i Ekl dag 2


Maya provbäst i Öppenklass JRK

Idag har Maya och jag startat JRK's Apporteringsprov och Öppenklassprov i Enköping och Maya satte inte en tass fel på en enda apport, vi blev godkända på Apporteringsprovet och Maya blev även dagens bästa hund på Öppenprovet! Så otrolig härlig känsla när allt stämmer! Nu satsar vi på Vinnarklass och markprov.

Maya utmärkelse Öppenklass och provets bästa hund
Maya satte inte en tass fel på hela dagen

Maya godkänd på Apporteringsprovet
Maya godkänd på Apporteringsprovet


Pennie har flyttat hem

Nu har Pennie flyttat hem till oss och hon är alldeles underbar! Läs mer om Pennie.

Pennie 11 veckor11 veckor


Vattenträning med Neah


Neah tränar inkallning-stopp-ut

En ny stjärna till flocken

Om två veckor flyttar en tikvalp från Streamlight's Kennel hem till oss, längtar så! Läs mer om kombinationen här.

Phoebe-Harvey valp

Phoebe-Harvey valp

Phoebe-Harvey valp

Phoebe-Harvey valp

Phoebe-Harvey valp


Vattensäsongen har börjat

I helgen har vi varit och tränat vattenapportering Neah & jag, det är den bästa tiden på året och det roligaste vi vet! Neah var jätteduktig, vädret var fantastikst och markerna perfekta. Vilken underbar dag!

neah_vatten1

neah_vatten2

neah_vatten4

neah_vatten5

neah_vatten6

neah_vatten7

neah_vatten8


Instruktör för nybörjarhundar Höga Kusten

I helgen har jag för första gången hållt kurs i jaktapportering för nybörjarhundar, det var jättekul och utvecklande för mig, tyckte det gick riktigt bra också! Hoppas mina trevliga elever lärde sig mycket och att de har lite mer kunskap i bagaget att jobba vidare på med sina hundar. Fantastiskt väder fick vi också!

hoga_kusten1
Vilken vacker plats att hålla kurs!

hoga_kusten2
Neah skötte sig utmärkt som kurshund

hoga_kusten3
Jag & Neah, laddade inför en kurshelg

hoga_kusten4


Provledare för WT Skokloster 1 maj

Den 1 maj arrangerade jag tillsammans med Maria, Anna & Sara ett WT för Ekl på Skoklosters slott för SSRK Östra. Vi har jobbat med detta sedan i januari och det har varit mycket att planera och fixa inför tävlingen. Det känns som att det blev en mycket lyckad dag på alla sätt och vädret kunde inte blivit så mycket bättre! En härlig och fin dag att minnas länge! Tack till alla som hjälpte till och gjorde dagen så bra!

wt_skokloster9
Vacker miljö för ett WT!

wt_skokloster2
Ruta 4, en dirigering och markering i äppellunden.

wt_skokloster5
Full fart på ruta 1 mot dirigering

wt_skokloster4
Ruta 3, en dubbelmarkering och dirigering

wt_skokloster7
Några av våra rutinerade och härliga domare

wt_skokloster3
Ruta 4

wt_skokloster6
Ruta 1

wt_skokloster
Grattis alla duktiga pristagare!


Provledare för B-prov 2018

Nu är marker klara i Grillby för ett B-prov Nkl 2018!
Kommissarie för provet är Helena Josefsson och jag ska vara provledare för första gången, ska bli jättekul! Under sommaren ska jag även gå provledarutbildning.

Neah B-prov Ökl, Västerås maj 2016