Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Ina tävlar i lydandsklass II

2011-04-17 20:44

Även fast vi var lite närmare ett 1:a pris idag än någon annan gång var jag mycket besviken efter dagens insats. Vi har tränat så mycket och hon har gått så bra varje träningspass, men någonting händer när vi kliver in på tävlingsplanen, hon fäller svanser, huvudet lågt och blir allmännt loj och lyssnar inte på kommandon. Att vi fick ett 2:a pris var nog mer för att domaren var snäll. Problemet är att jag vet inte vad jag gör för fel, eller är det bara så enkelt att hon inte vill tävla?

Platsliggningen var första gången hon klarade i klass 2 så det jublar vi för! Det fria följet var katastrofalt dåligt, hon sackade efter ca 1 meter efter mig och ingen kontakt alls, och egentligen är hon så himla duktig på detta. Läggandet gick inte alls, det har hon alltid gjort klockrent. Inkallandet med ställande var iallafall ett lyft och likaså rutan där vi satte 10p! Apporteringen vet jag att hon tuggar och kommer in långsamt så det var ok med 6p likaså hoppet och fjärrdirigeringen var rättvisa poäng. Se resultat nedan.

Knivsta BK, Domare: Lars-Göran Persson

1. Platsliggning 10p
2. Fritt följ 5p
3. Läggande 0p
4. Inkallande med ställande 7p
5. Sändande med ställande 10p
6. Apportering 6p
7. Fritt hopp över hinder 7,5p
8. Fjärrdirigering 6,5p
9. Helhelsintryck 7p

146p, 4:e plats av 7.


Maya 9 veckor

2011-04-16 16:10

De senaste dagarna har vi spenderat att träna Maya att kunna vara i hundhuset, att gå ut och in i luckan, att kunna göra sina behov i rastgården och att kunna vara där med och utan sällskap. Vi startade träningen med att lägga oss och sova i sängen i hundhuset, (skön och avkopplande träning) sedan gjorde vi lite "luckövningar" och eftersom Maya redan var van med hundlucka och rastgård så har detta gått som en dröm. Hon är väldigt trygg och går till och med och lägger sig och sover på egen hand fast Ella, Ina och jag sitter i rastgården och solar. Sedan kunde jag gå och kratta gräsmattan en stund tills hon vaknade.

Vi fortsätter även med "Doggie-zen" träningen som också går väldigt bra. Jag har börjat lägga på ordet "Kontakt" när hon tittar på mig. Maya har fått smeknamnet "Trollet" som vi tyckte passade henne, Maya är helt underbar och vi är så glada för henne!


Princessan Tuvstarr 8 veckor

2011-04-11 20:35

Nu har vi äntligen fått hem Princessan Tuvstarr "Maya" som blev 8 veckor i torsdags. Princessan Tuvstarr har fått sitt namn efter Helge Kjellins saga "Sagan om älgtjuren Skutt och lilla prinsessan Tuvstarr"  som inspirerats av John Bauers vackra målningar "Ännu sitter Tuvstarr kvar och ser ner i vattnet" mfl.

De första dagarna tillsammans har varit intensiva och hon är ett riktigt litet energiknippe - precis vad jag ville ha! Vi har börjat såsmått med kontaktövningar och följsamhetsövningar. På ett par dagar sitter Maya fint framför mig med ögonkontakt och väntar på belöning utan att hoppa. Dock verkar hon inte ha så utvecklad syn ännu och heller inte höra varifrån ljud kommer så man kan inte ropa på henne på för långt avstånd, då vet man inte åt vilket håll hon springer! Maya har bestämt sig för att sova på hela min huvudkudde på nätterna så det är bäst att ha två att byta mellan annars blir man utan. Se bilder.


Jaktkurs i Rimbo

2011-04-04 19:38

I onsdags var det det dags för kurstillfälle två med Eva Thorén Söderström i Rimbo. Det var kallt och blåsigt men det hindrade oss inte för att träna hund. Denna gång var fokus på fotgående och markeringar.

 • Eva började att prata lite om belöningar och att det är viktigt att hunden förstår att "om du sitter vid sidan och väntar så kommer snart nästa belöning vilket är att få gå fot som leder till nästa belöning som är att hämta en dummie". Om hunden inte sitter och väntar eller går rätt i position/går och nosar så leder det inte till slutbelöningen.
 • Det är bra att ha 2 olika kommandon för om hunden ska gå jaktfot eller lydnadsfot, "fot" för om hunden ska titta på föraren och "sidan/här" om hunden ska titta rakt framåt men gå rätt i position.
 • Bra att lära hunden ett kommandoord för att vara vaksam att något ska falla ner, tex "mark".
 • Bra att ha ett kommandoord för dirigering, tex "pass-på".
 • Viktigt att alltid säga hundens namn + vad den ska göra, för på tävling kan det bli missförstånd vilken hund som ska få gå om alla säger apport och då springer hunden kanske på fel person som kommenderar. Tex Maya + Apport.
 • När man börjar träna dirigering kan man ha överdrivet stora rörelser som man sedan minskar ner i takt med att hunden blir bättre.
 • Viktigt med kroppshållningen, när hunden ska vänta, stå avslappnat och ta ett kliv bakom hunden. Om den inte klarar detta utan att "tjuva" ska man inte starta på prov.
 • Bra att gå på "Working-tests" som träning inför jaktprov.
 • Öva på att bli snabb på att belöna med godiset, ju mer tid det går mellan klick/bra och själva belöningen desto mer otydligt blir det exakt vad du belönar.
 • Träna inkallning med hunden i mitten, dummies bakom hunden och dig själv med grymt bra belöningar, öka avståndet och svårigheten eftersom. Då får man en hund som kan komma på inkallning trots att den är ute och letar efter dummies.
 • Jobba efter de 4 D. Distraction, Distance, Difficult, (den 4:e glömde jag vad det var, jag får fråga på onsdag).
 • Säg till hunden "nu ska vi träna" innan varje träningspass. Bra med ett tydligt avslut vid en övning, tex gos/kel.
 • Man kan träna in en off-knapp på hunden genom att massera öronen, käkarna och magen och säga en valfri ramsa. Träna varje dag och när du behöver att hunden kopplar av snabbt så tar du till ramsan och masserar hunden.
 • Träna alltid med 2 bollar, 2 dummies som är likadana, boll med skinn = högt värde för en labrador.
 • Läxa tills nästa gång är träning av fotgående med 2 matskålar med gott godis i varje, ha koppel på hunden, när hunden drar i kopplet, stanna och vänta tills hunden kommer i position, ta ett steg och när hunden håller position på ett steg säg varsågod och låt hunden ta godiset i skålen. Öka svårighetsgraden allteftersom. Dra aldrig i kopplet!

Vi avslutade med att titta på förra veckans läxa som var Doggie-zen och nostarget, alla hundar var jätteduktiga!

 


Maya 7 veckor

2011-04-02 15:56

Åhh vilka underbara valpar! Idag var det massor med energi, skutt, bus och spring i benen på de 7 veckor gamla valparna. Mamma Prima var också med och lekte med valparna ute på gården. Om en vecka får vi hämta Maya från Kennel Conover's, jag längtar... Se bilder.

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo