Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Maya 15 veckor

2011-05-26 19:55

Veckan som gått har varit fylld med hundaktiviteter. Konstigt nog ingen hundkurs denna vecka, men vi ser fram emot spårdagen på valpkursen och lydnadsträningsdagen med Monika Henriksson, då hoppas jag få lite hjälp med Ina och kanske kan vi komma lite närmare en lösning på varför Ina inte vill tävla. Maya ska ju även gå en retrieverlydnadskurs med Eva Bodfäldt i juli, det ska verkligen bli intressant, Evas bok är ju otroligt bra så jag har höga förväntningar på kursen.

Idag var alla tjejerna och badade, Maya tyckte det var roligt att plaska lite vid strandkanten, men Ella och Ina simmade på för fulla muggar. Efter det åkte vi och tränade på Knivsta BK, sedan hem och borstade ur pälsen på Ella & Ina, just nu är det hundhår precis överallt, även i maten. Maya vägdes igår och vågen visade 12 kg. Se nya bilder på Maya.


Träna hund är kul!

2011-05-23 20:42

Speciellt när det går bra - och just nu går det väldigt bra att träna Maya. Vi fortsätter att träna mycket att sitta kvar när jag kastar olika föremål utan att hon får springa och hämta. Vi tränar ingångar/sitta fint vid sidan, gripanden och att hon ska följa med mig med föremålen och lämna av när jag säger "tack". Idag var första gången vi gjorde enkla dirigeringsövningar och så har hon fått gå 2 korvspår.

Vi har även varit på våra dagliga långpromenader men Maya fick som vanligt sitta i vagnen. Sedan åkte vi förbi badplatsen för att låta Ella simma lite men det var så mycket folk där idag så det var inte riktigt läge att låta hundarna bada bredvid "hundar förbjudet" skylten som vi vanligtvis brukar strunta i.

Imorgon blir det en tur till Uppsala där vi ska strosa på stan för miljöträning del 2. Här ser ni Ina på vår härliga altan som nyligen har fått nya utemöbler.

Ina på altanen


Åka tåg och barnvagn

2011-05-17 15:07

Idag var det miljöträning på schemat, vi tog tåget ner till Uppsala, strosade runt där en stund och tittade på folk. Maya får nya kompisar var hon än är, många kommer fram och vill hälsa och klappa. Maya har en otrolig förmåga att koppla av i stökiga miljöer, såfort jag satte mig ner så la hon sig och sov - vilken fantastisk hund!

Såhär ser der ut när vi går på långpromenad, Maya får sitta i vagnen när Ella och Ina ska motioneras.

Maya på långpromenad

 


Sköna maj och söta Maya!

2011-05-15 15:55

På bilden längst upp ser ni Maya i vår fina skog bakom huset, vi trivs verkligen bra här med naturen bakom knuten. Och kan det bli vackrare än den här perioden på året, allt är gönt och blommorna har börjat slå ut i trädgården, jag njuter av varje dag här hemma med vovvarna. Altanen har fått sig ett stort lyft med nya utemöbler och så har vi även hunnit plantera buskar samt byggt en stor blomlåda. Löpsäsongen har också kommit igång och i år tänkte jag föra statistik över hur mycket jag springer, se nya löparsidan.

Blommor i trädgården

Idag har Maya varit och "badat", några tassar i vattnet var så långt hon kom men usch vad kallt och läskigt det var tyckte hon. Vi gick även ett kort varv runt i Knivsta city och tränade på att inte hälsa på folk som passerade, vilket var väldigt svårt för alla såg så himla trevliga ut tyckte Maya.

Maya 13 veckor

Här har alla tjejerna vilopaus tillsammans i soffan, alla med varsin kudde.

Vilopaus i soffan

Maya hämtar dummies i full karriär. Se fler bilder på Maya.

Maya 13 veckor


Valpkurs och avslutning på jaktkurs

2011-05-11 20:13

Maya har nu börjat på valpkurs på Knivsta BK. Det är bra med den sociala träningen och att få träna tillsammans med andra hundar. I veckan var vi och inhandlade en liten dummie samt en apportbock i aluminium som vi har tränat gripanden och avlämning med, vi tränar också med apportbocken i trä.

Förra veckan var sista kurstillfället på jaktkursen med Eva i Rimbo, det var en av de bästa hundkurserna jag har gått. En otroligt duktig instruktör med samma "tänk" som jag inom hundträning, där positiv förstärkning är det som dominerar all träning. Jag har fått med mig mycket i bagaget från den kursen!

Nu jobbar Maya och jag vidare och jag planerar inför nästa steg i träningen, som ser ut ungeför såhär:

 • Stanna kvar på längre avstånd och tid
 • Doggie-zen med kast av dummie och leksaker och hon ska sitta kvar.
 • Gripanden och avlämning med olika föremål.
 • Social träning, åka tåg och promenera på stan och fika lite då och då.
 • Leka med kampleksaker och bollar, på/av.
 • Åka till skjutbanan och träna ljud/skott.

I helgen var vi även och tävlade Ina och jag, det gick väldigt dåligt som alla gånger det senaste halvåret. Så nu vet jag inte vad jag ska göra... en jätteduktig hund som kan alla moment i klass II jättebra, men som inte vill utföra dem på tävling. Innebär det att man slutar träna henne, lämnar över henne till någon annan som får tävla eller försöker få experthjälp vad som har gått snett? Jag funderar fortfarande på svaret. Lite ledsen och besviken känner jag mig, eftersom jag har lagt ner 3 år av mycket träning med henne.

Ella har varit och tränings-simmat i Valloxen, min avsikt är att det ska bli 2 ggr i veckan eftersom hon är stel i rygg och leder plus att hon lever upp och blir en helt annan hund när hon får bada och hämta dummies. Om jag kastar en dummie åt Ella på land ställer hon sig och äter gräs, men kastar jag den i vattnet kan hon hämta den hur många gånger som helst - kul att se att det finns lite "motor" även i Ella!


Underbara hundar!

2011-05-05 19:57

Känner man sig inte älskad när man vaknar på morgonen och har en valp som ligger över halsen och slickar en i ansiktet, en Ina vid fötterna och en Ella som kurar ihop vid magen. Var fick jag plats någonstans?

Idag blir Maya 12 veckor och är nu avmaskad, på måndag ska hon även få sin vaccinationsspruta. Matglad som hon är väger hon nu dryga 8 kg!

Jag får höra många kommentarer när folk ser oss ute på promenad med lilla Maya sittandes i barnvagn. Jag tycker att det är väldigt praktiskt att kunna motionera Ella och Ina och att Maya kan följa med utan att behöva anstränga sig, hon sitter där som en liten princessa, och en princessa som hon verkligen är - underbar, söt och ljuvlig. Men häromdagen bet hon grannen på hakan så att blodet sprutade... här ser ni Maya in action i skogen bakom huset.

Maya inkallning


Maya 11 veckor

2011-05-01 05:38

Tiden springer iväg och Maya är redan 11 veckor! Vi har hittat bra rutiner hemma nu och hon börjar också att bli rumsren även om mattan i vardagsrummet fortfarande fungerar som gräsmatta ibland. Vi har tränat mycket Doggie-zen, kontaktövningar, sitt med handtecken, inkallning med visselpipa, gå fint vid sidan, sitt-stanna-kvar och nu har vi börjat även med lite gripanden och avlämningar med apportbock. Hon är så otroligt duktig och lättlärd! Det enda som är lite av ett "problem" just nu är att det kan bli lite stökigt när alla 3 hundarna ska busa, då får Ella och Ina tyvärr gå in i ett annat rum eller till hundgården så att det blir lite lugn i gruppen. Ella och Ina har varit lite griniga på Maya tidigare, men nu så gosar alla jättegulligt tillsammans. Ella kan fortfarande bli sur om hon blir störd när hon sover men annars fungerar det bra. Vi har också undvikit att åka bil eftersom Maya mår dåligt och tycker att bilen är hemsk. Hon får bara åka med när vi ska kortare sträckor och till ett roligt slutmål så att bilen blir lite mer positiv. Hundgårdsträningen har verkligen gått över förväntan, vi har varit väldigt mycket ute i trädgården senaste tiden och såfort hon blir trött så springer hon in i hundstugan och lägger sig och sover, hon verkar känna sig trygg där och kan sova där ensam i flera timmar. Se bilder.

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo