Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Hundhelg så det heter duga!

2011-06-21 20:18

Roligare kan det inte bli! Lydnadstävling på fredagen, åskådare på SM i agility & lydnad på lördagen och så valpträning hos Conover´s i Valbo på söndagen, en riktig hundaktivitetshelg, hur kul som helst!

Om man ska sammanfatta SM i lydnad och agility så är inspiration det rätta ordet. För alla tävlande som vi tittade på var otroligt duktiga, tänk om man skulle komma så långt någongång! Kanske med lilla Maya? Rasen som dominerade tävlingarna var ju förstås Border Collie, eftersom jag själv aldrig haft en sådan hund så vet jag inte så mycket om den rasen, men det är ju utan tvivel en bra tävlingshund. Det ska bli spännande och se hur långt Maya kan gå, men det beror ju väldigt mycket på mig förstås.

Valpträningen var oerhört lärorik och bra, nu har vi en del saker som vi behöver träna på och det är framför allt att få upp Maya i högre intensitet i leken och att hon ska få ett hårdare grepp om kampleksakerna. Hon gjorde bra ifrån sig på alla övningarna som vi hade, men hon trampar lite när hon sitter kvar och jag går ifrån henne så det får vi träna på att hon ska sitta stilla. Vi ska även träna inkallningar och få upp farten på henne genom att kasta föremål bakom när hon är på väg in eller kampa med trasa/leksak. Förutom detta håller vi på att träna ligg, avlämningar med föremål, sitta stilla när jag kastar saker runt henne, sitta stilla när någon annan kastar saker runt henne, dirigering till vänster och höger, dirigering rakt fram mot matskål, leta efter föremål/godis/matskålen i skogen, fotposition med kontakt etc. Det är verkligen roligt att träna en hund som är så lättlärd som Maya.


Ina tar hem segern och ett 1:a pris i lydnadsklass II!

2011-06-18 04:41

Det var ett tufft startfält och svåra förutsättningar med en blöt och regnig tävlingsplan. Jag var lite orolig för platsliggningen, men det hade jag ju inte alls behövt för hon låg bättre än vanligt och fick 10p. Övriga moment gick bra men Ina hade inte alls samma fokus som förra veckan, i det fria följet tappade hon kontakt flera gånger, det blev dubbelkommando på både hoppet och fjärrdirigeringen och vi fick högre poäng än vad vi borde fått på apporteringen, men vi tackar en snäll domare och glädjs åt framgångarna. Vi är superglada och nöjda! Se bild.

Lydnadstävling klass II, 17 juni 2011
Olandstraktens brukshundsklubb
173,5p
, 1:a plats av 7 och ett 1:a pris!

1. Platsliggning 10p
2. Fritt följ 8p
3. Läggande 8,5p
4. Inkallande med ställande 8p
5. Sändande med ställande 10p
6. Apportering 8p
7. Fritt hopp över hinder 6p
8. Fjärrdirigering 9p
9. Helhelsintryck 9p


Inga badkrukor här inte!

2011-06-13 17:44

Idag har vi varit och badat, se bilder.


Ina toppar tävlingsformen med ett 1:a pris och 174 p i Lydnadsklass II!

2011-06-12 01:26

Äntligen fick Ina visa vad hon verkligen kan! Efter kursen med Monica Henriksson hade vi nu en strategi som jag hoppades skulle hålla hela tävlingen - och vilken tävling det blev! Ina gjorde allt rätt, lika bra eller nästan bättre än på träning. Efter förra tävlingen som vi bröt kände jag att det kanske var dags att ge upp med att tävla Ina, men nu känns det som att hon kan gå längre än vad jag har trott tidigare.

Jag har aldrig förr varit så nervös inför en tävling som ikväll, det var fullt med folk och väldigt högljudd publik, jag visste inte om hon skulle klara den störningen. Förberedelsena var enligt följande: Ingen långpromenad på 2 dgr, mindre mat än vanligt, sitta i bilen och vänta länge innan tävlingen och att Maya fick vara med mig lång tid innan så att hon skulle bygga upp svartsjuka. Husse satt vid tävlingplanen med Maya och Ina känner då att hon måste anstränga sig mer för att få vara med matte som hon tycker är det bästa som finns (och matte tycker att Ina är det bästa som finns..). Att göra en inkallning på Ina in till tävlingsplanen är en riktig höjdare, hon får totalfokus på mig och det fria följet går jättefint. Tidigare hade hon redan tappat intresset de få stegen det tar att komma in på tävlingsplanen. Jag vill säga ett stort tack till Monica som har hjälpt oss att hitta tillbaks så att vi kan tävla igen - TUSEN TACK!! Samt till Christine och Dimma förstås som är våra bästa träningskompisar. Se bild från tävlingen.

Lydnadstävling klass II, 10 juni 2011
Knivsta BK, Domare: Staffan Thorman
174p
, 2:a plats av 8 och ett 1:a pris!

1. Platsliggning 9,5p
2. Fritt följ 9p
3. Läggande 8,5p
4. Inkallande med ställande 7,5p
5. Sändande med ställande 9p
6. Apportering 7p
7. Fritt hopp över hinder 9p
8. Fjärrdirigering 9p
9. Helhelsintryck 8,5p


Lydnadshelg med Monica Henriksson

2011-06-07 16:50

Det har varit en helt suverän helg med mycket bra info om hundträning. Monika är verkligen duktig och tar sig tid för varje hund och förare. Nu vet Ina och jag hur vi ska träna vidare för att kunna tävla framöver. Det var egentligen väldigt enkelt - åka runt till olika platser, rigga upp tävlingsliknande situationer, fram med lilla lakritstrollet (Maya), såfort Ina inte sköter sig på planen så blir hon uppkopplad och får titta på när Maya och jag tränar och leker. Detta är väldigt effektivt för Ina eftersom hon är en riktig mattetjej och extremt svartsjuk, det triggar henne väldigt mycket att göra rätt nästa gång dvs inte hänga med huvudet och gå med svansen mellan benen vid det fria följet som hon har gjort de senaste tävlingarna (men inte på träning). Sista gången hon gick fritt följ var hon så taggad så att hon fnös och hoppade ett par gånger. Det jag absolut inte ska göra med Ina är att på något sätt korrigera henne när hon gör fel, jag blev väldigt glad över att höra det eftersom jag vet hur känslig hon är och blir lätt ännu mer låg om jag är hård mot henne. Mera peppning, leksaker och godis (Lisseberg som Monika kallade det) när hon gör rätt och utvisning när hon gör fel. På fredag ska vi testa att göra ett tävlingsträningspass på Knivsta BK's Walloxkampen. I think we are back! Läs mer om Monica på rapports.net. Jag har även lagt in några nya bilder på våran fina altan under "Här bor vi".

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo