Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Ella har flyttat

2011-08-27 10:40

Nu har Ella flyttat från oss och hennes nya ägare hälsar att det fungerar jättebra! Vi är väldigt glada över detta, men vi saknar förstås Nuttan.


Jaktträning i Valbo

2011-08-21 13:38

Tack till Marie och Reine för två jättebra träningstillfällen! Vissa av övningarna var lite för svåra för Maya, men det var jättebra för då vet vi vad vi ska hem och träna på. Det mesta är ju Maya en stjärna på, men detta är vad jag ser som hemläxa den närmsta tiden:

 • Hinder och övergångar i terräng, bla tät växtlighet och diken.
 • Mer avstånd vid markeringar & dirigeringar, variera avstånd.
 • Snyggare avlämningar, lite för snabba ingångar (lyxproblem...)
 • Inte behöva sitta mellan varje gång hon ska hämta, matte behöver inte vara så noggrann det stör mer än det hjälper.
 • Sitta stilla vid sidan utan koppel till annat sägs mellan övningarna.
 • Ut, med sväng vänster/höger med och utan störning.
 • Inkallningar under arbete.
 • Passivitet, åka och titta på när andra tränar.

Grattis till Mayas pappa Nicke

2011-08-21 12:48

Vi säger stort grattis till Mayas pappa - Justlike Prins Nikolai - "Nicke" och duktiga Sandra som vann SM i sök.


Vilken hundhöst det kommer att bli!

2011-08-13 05:35

Det börjar väl bli lite tjatigt att höra nu men jag är så himla glad för Maya, hon är så rolig att träna! Hon är så lätt på alla sätt och vis och när jag tycker att vi kanske har tränat lite för mycket, då tittar hon på mig som att "ska vi redan sluta matte"? Vilken fantastisk träningshund!

Efter kursen med Eva lärde jag mig ju att öka svårighetsgraden på träningen, och träna i många olika miljöer och terräng. Det är ju lite utanför vad jag är van med så jag tror kanske att jag behöver lite mer tid på mig att smälta detta, det är ju så lätt att åka till klubben och träna... men jag har försökt iallafall. Häromdagen i spöregnet blev det regnstället och gummistövlarna på och vi åkte till en ny skog och tränade. Jag lärde mig att Maya inte kan sitt stanna kvar när vi tränade i denna terräng, så det måste vi träna mer på. Vi gjorde även ett sök i högt gräs med 4 dummies och Maya sprang och sprang och sprang och kom in med en dummie, men sen när hon inte hittade fler så kom hon och satte sig vid min sida och frågade om hon inte kunde få lite hjälp. Då skickade jag ut Ina på uppdrag att hitta de övriga istället, Ina som är helt otränad på denna diciplin blev helt slut och sov sött sedan.

Unghundskursen med Therese Ledin började denna veckan som jag tyckte var himla bra eftersom hon har samma tänk som jag i hundträning med shaping, klicker och att fånga beteenden som man vill att hunden ska göra mer av.

Vi är även anmälda till "Blåbärsklassen" i Kennelmästerskapet samt "Prova på jaktprov med dummie" med Eva Thorén Söderström som jag gick en jaktkurs för i våras och som jag tyckte var så himla duktig. Det ska bli spännande och se vad Maya går för under lite mer tävlingslika förhållanden. Det kommer också att bli några träningstillfällen hos Conovers i Valbo, vi kör vidare med träningsgruppen, onsdagsträningar och så har vi äntligen bokat in duktiga Monica Henriksson för en lydnadshelg i oktober. Jag planerar även att gå och titta på lydnadsklass III, ett nybörjarjaktprov samt ett MH test. Vilken härlig hundhöst det kommer att bli!


Omplacering av Ella

2011-08-13 05:25

Vi har nu bestämt oss för att omplacera Ella så att jag kan fokusera mer på att träna Maya & Ina. Vi har hittat ett hem för henne där hon ska få provbo några veckor som vi tror kommer bli jättebra. Det är förstås väldigt ledsamt att Ella ska flytta då vi haft 5 fina och innehållsrika år tillsammans.

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo