Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Maya tränar linjetag

2012-03-25 12:49

Idag var husse snäll som ville följa med och filma när Maya & jag tränade. Jag la ut 2 olika målområden som hon hade sett innan. Efter detta gjorde vi lite markeringar i skogsterräng och det gick också bra.

Kajsa & Maya tränar linjetag Film! Kajsa & Maya tränar linjetag


Lydnadsträning med träningsgruppen

2012-03-25 12:39

Igår träffades vi för att träna lydnad i träningsgruppen och Maya och jag passade på att få hjälp med platsliggningen. Det gick ganska bra, men hon blir orolig i början när jag lämnar henne och när vi har gjort övningen några gånger så blir hon lugnare och tryggare. Det är bara att fortsätta att träna, men viktigt att jag alltid har någon som står bredvid och kan säga till henne om hon rör på sig eller sätter sig upp. Sedan gick vi lite fritt följ med kommendering och hon går riktigt fint med bra kontakt. Fotade lite när de andra tränade också.

Se fler bilder

Lydnadsträning Märsta BK 24 mars

Lydnadsträning Märsta BK 24 mars

Lydnadsträning Märsta BK 24 mars 

Lydnadsträning Märsta BK 24 mars

Lydnadsträning Märsta BK 24 mars

Lydnadsträning Märsta BK 24 mars

 


Hur ligger vi till med jaktapporteringsträningen?

2012-03-17 19:35

Det ser så lätt ut att få hunden att sitta stilla, markera en apport, springa och hämta och komma in och sätta sig vid sidan. Men oj vad man kan missta sig. Här gömmer det sig massor av små problem... och speciellt om man är en glad nybörjare inom denna gren som jag själv. Svårt att generalisera hur vi ligger till, det beror ju på svårighetsgraden, men på ett ungefär:

Bra
Stort sök, bra uthållighet men mycket spring
Linjetag, synliga/målområde med störning
Markeringar i öppen terräng mot riktmärke
Avlämningar
Snabb ut och snabb in
Träna med andra hundar och människor runtomkring

Ganska bra
Stoppsignal vid skick på linjetag
Inkallning i arbete
Markeringar i skogsterräng
Passivitet, sitter bra och lugnt när andra jobbar men det kan komma lite pip
Stadga vid sidan, har blivit mycket bättre, även vid skott
Hinder, modig med vilja att springa ut och komma tillbaks, men kan ta omvägar
Kan byta apporter, men oftast inte
Närsöksignalen

Mindre bra/dåligt
Fotgående, fram och tillbaks som en yo-yo
Skott med kast & vilt, hon går upp i stress
Stadga vid skott och vatten
Stoppsignal i arbete/sök
Linjetag osynliga
Dirigeringar


Hur ligger vi till inför lydnadsklass 3?

2012-03-17 18:16

Det är ett lite större hopp mellan lydnadsklass 2 & 3 än 1 & 2 så det kommer nog dröja till sommaren innan vi kan starta på prov igen. Observera att inga moment är helt klara ännu, men såhär ligger vi till just nu:

Bra
Fritt följ
Rutan
Hopp apport
Apport metall
Vittringsapportering
Inkallande med ställande

Ganska bra
Platssittning
Fjärrdirigering

Mindre bra
Platsliggning
Sättande under gång 


Höft- och armbågsröntgen

2012-03-17 18:03

I torsdags var vi på Gudby veterinärklinik och veterinär Lars Audell som jag blivit tipsad om att han skulle vara duktig med höft- och armbågsröntgen. Jag har varit nervös för detta länge men nu tog jag mig i kragen och bokade tid iallafall. Han var lite förtegen men jag var frågevis och han sa att "det är SKK som bedömer, men jag tycker det ser bra ut". Jag drog en lättnad suck och åkte hem glad. Nu väntar jag med spänning på resultatet...


Vattensvans & passivitetsträning

2012-03-12 19:05

Ännu en härlig dag i solskenet med träningsgänget, det blir helt klart extra roligt att träna då! Jag hade redan innan träningen bestämt mig för att Maya skulle träna passivitet och titta på när alla andra tränade, men jag ville att hon skulle klara av att sitta en bit bort från mig och inte vid min sida. Jag hade nog tänkt mig att hon skulle få jobba lite när hon hade varit lugn och duktig, men de planerna fick jag ändra på eftersom svansen slokade helt, Maya hade fått vattensvans för tredje gången. Vi har tagit det väldigt lugnt de senaste dagarna innan detta hände, hon har inte blivit blöt eller kall vad jag kan komma på. Men när jag tänkte efter lite till så kom jag på att det måste vara för att jag sov med öppet fönster på natten och hon låg i min säng med rumpan vänd mot fönstret. Men oj vad hon måste vara känslig för detta, det är såklart inte alls bra för hur ska det gå med vattenträningen under våren, förmodligen kommer det inte bli någon för vår del förrän fram till sommaren. Och då är det torka noga och på med täcke efteråt som gäller. 

Själv fick jag rollen som förste kastare vilket också är bra att träna på! Maya var faktiskt riktigt duktig även om det kom lite pip då och då så satt hon kvar på sin filt och reste sig inte ens när det kom hundar och sprang någon meter ifrån henne. Jag ska försöka dra ner förväntningarna hos henne och inte starta med massa träning vid varje pass utan att hon får börja med att sitta lungt och sedan får hon jobba.

Se fler bilder.

Jaktträning 11 mars
Maya tränar på att ta det lungt

Jaktträning 11 mars
Designerline Gemmas Balder

Jaktträning 11 mars

Jaktträning 11 mars
Grete Lindell med Holly

Under veckan har vi även hunnit med ett träningspass i inomhushallen med lydnad, lite jaktträning på egen hand där vi tränat en del skott och kast utan att få hämta samt linjetag. Dessvärre ett byte av dummie, så nu måste jag vara lite observant så att det inte händer fler gånger. Jag har även tränat närsök mot mig med tennisbollar vilket har gått bra också. Stoppsignalen är lite si och så med, skulle vilja att den var lite bättre.

När vi tränade lydnad häromdagen så satte jag Maya vid sidan av planen och tog fram Ina och tränade ett pass med henne, det var oerhört jobbigt för Maya och efter ett par bestämda korrigeringar satt hon till slut kvar på sin plats och Ina och jag kunde träna vidare.

Jag har även tränat en del vittringsapportering med "burkarna" vilket fungerar jättebra! Jag har gjort burkträningen tre tillfällen senaste veckan och senast tog jag ur pinnarna ur burkarna och Maya gjorde en klockren vittringsapportreing, jättekul! Jag har inte fått till nos-dutt markeringen så bra som på filmen men jag vet inte om det är nödvändigt?

Nu hoppas vi att Maya mår bättre snart och att vi kan börja träna igen om ett par dagar.


Hundfunderingar

2012-03-03 19:44

Eftersom hundarna är så stor del i mitt liv så blir det ju många tankar kring träning och hundar i allmännhet. En tanke som ibland kommer farandes är vad som händer om min lilla super-Maya blir skadad eller sjuk så att vi inte kan träna under en period? Jag skulle förmodligen bli helt knäckt. Två hundar i familjen är det absolut optimala, även om Ina är duktig så är det inte samma sak som att träna Maya. En valp till är inte aktuellt men visst tänker man på det. Maya har varit så enkel med allt, vardagen är konfliktfri och rolig. Träningen går som på räls.

Hur ska vi hantera fästing problemet i sommar? Jag är väldigt mycket emot alla giftiga halsband och sånt som man ska använda på sina fyrfotade vänner för att hålla fästingarna borta, så oerhört giftiga att de även skadar oss människor. Senaste åren har jag inte låtit hundarna vistas i terräng där det finns fästingar, men med jaktträningen kan detta bli svårt att undvika. Ska man träna bara på klippta gräsmattor så blir det inte speciellt bra träning. Ska vi ta ett träningsuppehåll med jakten under årets varmare del?

Snart är det dags att höftledsröntga Maya men jag känner på mig att hon är ett A-barn. Återkommer med resultaten senare... lite nervös är man ju förstås även om det ser väldigt bra ut i stamtavlor bakåt.

Veckans lydnadsträning har gått väldigt bra, det är flera nya moment som ska tränas in nu inför lydnadsklass 3. Jag har avsiktligt inte tränat tex fjärrdirigeringen med stå, inkallning med ställande eller sättande under gång för att inte förvirra eller förstöra momenten i lk1 eller 2. Därför känns det nu som det är mycket nyinlärning vilket är roligt både för Maya och mig. Det har blivit flera korta träningspass hemma på hallmattan samt ett längre lydnadspass i inomhushallen. Snart är det nog träningsbart och isfritt på klubben hoppas jag. Jag måste lägga ner massor med krut på platssittning och platsliggning framöver. Kanske kan vi tävla till sommaren?

I jaktträningen har jag fortsatt tränat linjetag, lagt in lite stoppsignal samt tränat avlämningar. Igår sköt jag några skott med apportkastaren för att träna stadga, hon resten sig varje gång jag sköt men var kvar på samma ställe iallafall. När hon satt lugnt och fint fick hon hämta 2 av de 5 som jag sköt. Idag blev det också lite närsök när jag gick och försökte "smyga" ner apporten i gräset och sedan låtsas lägga den längre bort. Tanken var att hon inte skulle veta var apporten låg så att jag kunde blåsa stoppsignal och lägga på närsökssignalen. Men det funkade inte alls, hon tänkte minsann inte stanna för hon såg att matte la den längre bort! Hem och fundera lite och lägga upp övningen bättre nästa gång.

Jag funderar även lite på jaktprov och WT. Jag tror inte att vi är startklara för jaktprov ännu men man är ju toksugen på att prova! Men jag måste nog hejda mig lite, vi har ju inte tränat vattenarbete någonting alls nästan. Vi är anmälda till WT på Lidingö 15 april, men tänk om vi inte kommer med? Det finns inte så många prov att anmäla sig till heller tyvärr. Unghundsderbyt i Hälsningland är också på listan där vi hoppas få vara med.

Imorgon är det jaktlydnadskurs hos Reedsweepers, ska bli roligt och lärorikt!

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo