Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Träningskompisar

2012-05-30 19:06

Jag är väldigt glad och tacksam att jag har mina duktiga kompisar att träna med i både jakt & lydnadsgruppen, tack alla! Ett stort grattis till Jonna & Vinna med 1:a pris i lydnadsklass 3 samt Malin & Ackis med 1:a pris i lydnadsklass 2! Mats & Balder samt Cajsa & Lakrits har fått 2:a pris i Nkl B-prov i retrieverjakt, båda väldigt nära ettan!

Madde & Axxa tränar fritt följMadde & Axxa tränar fritt följ

Söta Axxa
Söta Axxa

Maya tränar fritt följ
Maya tränar fritt följ

Lydnadsträning Märsta BK 24 mars
Jonna & Vinna fick 1:a pris i lydnadsklass 3 - grattis!


Lydnadsträning

2012-05-30 16:35

Det är ganska tydligt vad det är vi behöver förbättra för att kunna tävla i lydnadsklass 3. Tanken var att vi skulle kunna starta i år men just nu känns det inte riktigt så, kanske till våren om vi får ordning på platsliggningen och fjärrdirigeringen.

Fokusområden:

 • Platsliggning
 • Fjärrdirigering med skiften stå/ligg/stå och sitt/stå/sitt.
 • Första & sista delen på vittringsapporteringen
 • Fritt följ – position, halter, höger och vänster svängar. 

Jaktträning

2012-05-30 16:10

Fokus just nu är passivitet i grupp… utöver det är det stoppsignal, närsök och fotgående. Även stadga och avlämningar vid vatten ska vi jobba med under sommaren. Kanske jaktprov till hösten eller våren? Om Maya inte piper dvs…


Maya tränar vittringsapportering

2012-05-19 18:30

Idag har vi tränat vittringsapportering! Maya använder näsan bra, tar inte upp någon pinne innan hon hittat den rätta, men jag behöver fortfarande säga "bra" när hon hittat den för annars släpper hon den rätta och fortsätter leta. Vi jobbar vidare på den sista delen i momentet. Men vi har kommit en bit på väg iallafall!

Maya tränar vittringsapportering Film! Kajsa & Maya tränar vittringsapportering


Kennelträff med Tisslabo/Stenbury

2012-05-14 19:42

Det var en mycket trevlig och givande dag för Maya & mig i oerhört vackra Norrtäljetrakten. Vår grupp startade som åhörare/funktionärer till Ökl hundarna. De gjorde först en walk-up som var rätt lugnt och stillsamt så att hundarna inte skulle gå upp i varv. Instruktören testade oss hela tiden om hur många dummies det låg ute och var de låg. Tusan var det var svårt att komma ihåg det, även när jag inte ens gick med hund! Man måste samtidigt ha koll på vinden, och skicka hunden så att den kommer rätt i vind. Tur att det inte var jag & Maya som gick med linjen...

Kennelträff Tisslabo/Stenbury 13 maj 2012

Kennelträff Tisslabo/Stenbury 13 maj 2012

Kennelträff Tisslabo/Stenbury 13 maj 2012

Kennelträff Tisslabo/Stenbury 13 maj 2012 

När det var vår tur så gjorde vi lite grundövningar som passade Maya väldigt bra eftersom det också var lugnt och stillsamt. Hon pep nästan ingenting, mycket positivt!

De övningar som vi gjorde:

 • Närsök där man skulle se till att hunden kunde signalerna från pipan enbart. Inga händer fick användas. Inte riktigt så som vi har tränat så det gick inte så bra. Instruktörens närsök var att hunden skulle söka bakåt, jag har tränat framåt med hand. Så Maya förstod inte riktigt. Jag måste fundera på om jag vill att hon ska söka framåt eller bakåt.
 • Nästa övning var en markering och sedan skulle man skicka hunden till samma plats utan att det låg någon dumie ute, stoppa hunden och lägga på närsökssignalen. När hunden låg kvar i området och letade smögs en dummie ut. Här behöver man en bra stoppsignal och det har vi inte ännu. Vi som har tränat så flitigt på stoppsignal denna vecka... men ändå så funkade det inte.
 • Sedan skulle man skicka på linjetag med 2 dummies utlagda. En av dem skulle in. Sedan kastades en markering halvvägs som hunden skulle hämta. Efter det skulle man skicka på linjetag på den som låg längst bort och trycka på med ett "Ut" innan hunden passerade området där den tidigare hämtade en markering. Denna övning gick bra.
 • Efter det var det dubbelmarkering med ett skott. Hunnden fick först hämta en enkelmarkering på den platsen där det inte var skott, sedan kastades en dubbelmarkering. Hon missade en markering och var ute och snurrade lite, men annars funkade det bra.

Jag fick lite tips angående att Maya piper också:

 • När det är skott och kast framåt, gör närsök med godis bakåt. Lägg på en svårighet i taget. Först långt bort från gruppen, gå sedan närmare. Sedan med skott, fler personer och hundar, efter det vilt och vatten etc. Det tar lite tid och man behöver ha tålamod. Om hon piper, ta bort henne från gruppen direkt. Sedan kan man använda detta i passiviteten på jaktprov, låtsas lägga ut lite godis bakom henne så att hon har något att koncentrera sig på.
 • Spruta vatten på henne och ge det ett ord tex "Tyst". (Alternativt ge henne en smäll när hon piper, men det skulle jag aldrig göra).
 • Träna mer varierat och mindre förutsägbart och med mer dolda dummies, så att hon måste tänka och koncentrera sig mer.
 • Skicka henne inte på markeringar framåt/det som hon drar mot, skicka henne på något som hon inte förväntar sig.
 • Åk till jaktprov och passivitetsträna.

Lydnadskurs för Monica Henriksson

2012-05-05 19:50

Tors-fre denna vecka var jag på lydnadskurs för Monica Henriksson och som vanligt känner man sig taggad när man kommer från hennes kurser, hon har lösningar på det mesta och även om jag måste börja om lite med fjärren så vet jag nu hur jag ska göra för att träna in momentet.

Fjärrdirigering:

 • Intensivträna ett skifte i taget tills det sitter (med låsta bakben).
 • Sänk belöningen till tråkgodis
 • Träna i soffan till en början med mjukt underlag, mindre tramp och där hon kan stå framför/bredvid mig i rätt höjd. Flytta momentet till bredvid soffan, på mattan, i hallen, i köket och sedan på tomten och sen till lydnadsplanen.
 • Ta bort belöningen bakom inledningsvis, skapar aktiviet och tramp, ha godis i handen
 • Långsamma rörelser inledningsvis. När skiftena sitter så kan man öka tempot.
 • När jag ökar avståndet kan jag ställa en person snett mellan mig och hunden som ser till att den inte rör sig framåt.

Fria följet:

 • Gå långsammare in i svängar.
 • Om hon tappar kontakten så får hon en liten påminnelse med et "putt" i sidan och sedan handen på huvudet plus "tvångsmys". Då ska hon visa underkastelse och säga "matte jag ska aldrig titta bort igen", typ. Positionen blev bättre samtidigt som sättanden blev snabbare, intressant.

Stegförflyttningar:

 • Träna med tråkgodis och ej på en plats som ger höga förväntningar så att hon hoppar och trampar mindre.

Platsliggning:

 • Det ska vara tråkigt med platsliggning, ta bort belöningarna helt. Gå ifrån henne när hon ligger helt ner i backen.
 • Träna på många olika platser och lång tid.
 • Stå synligt tills hon känner sig trygg.
 • Strunta i om hon kryper lite eller vickar på rumpan inledningsvis, steg 1 är att hon ligger kvar, resten finslipas på senare.
 • Ha alltid någon som kan säga till henne om hon reser sig, det är alltid bättre om andra korrigerar än att man själv gör det.
Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo