Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Team Top Six!

2013-01-30 19:38

Maya och jag har kommit med på lydnadskursen Team Top Six, elitsatsning för Ditte Andersson och Heléne Lindström. Känns så himla roligt!!! Egentligen kvalificerar vi kanske inte eftersom jag aldrig har tävlat högre än lydnadsklass 2 och man ska egentligen ha tävlat i elitklass tidigare, så jag tror att vi kommer lära oss massor! Kursen är 2 helger till hösten och 2 helger till våren 2014 med samma ekipage alla tillfällen. Spännande!

Maya, juni 2012


Valpgos

2013-01-22 17:20

I söndags var vi och tittade på valparna, och de är ju förstås helt underbara! Ca 5 veckor gamla på bilderna nedan.

Neah 5 veckor2 av de 5 tikarna i kullen

Neah 5 veckor
I kullen blev det 11 valpar, här sover de sött


Långpromenad i skogen

2013-01-20 11:31

Vilken härlig helg det har varit med fanstastiskt fint vinterväder. Idag gick vi en lååång skogspromenad och pulsade i snö, jag var helt slut och hundarna verkade också ganska trötta efteråt. Träningsmässigt har det blivit platsliggning och fjärrdirigering flera korta pass om dagen.

Vinterpromenad
Ina och Maya är dom bästa som finns


Valpnytt

2013-01-19 17:42

Nu har valpen blivit 5 veckor och har fått ett namn. Hon kommer heta "Sea-Croft Neah" och kallas "Neah" till vardags. Valpen är född på Nobeldagen, har en mamma som heter Nova, en pappa som heter Nzo och ska naturligtvis heta något på N! Imorgon ska vi få träffa vår blivande stjärna!


Workshop - Retrieverträning med klickertänk 5-6 juni

2013-01-18 18:55

Roligt initiativ från några i gruppen Retrieverträning med klickertänk att samlas ett par dagar och prata, träna hund och utbyta erfarenheter kring belöninsgbaserad träning inom jakt. Ska bli så himla trevligt och inspirerande! Vi ska träffas uppe i Kratte Masugn utanför Hofors och redan nu är det 29 anmälda!

Workshop - Retrieverträning med klickertänk
Längtar till sommaren...


Träning inför fjällhalvmarathon har börjat

2013-01-18 17:57

Jag är anmäld till Fjällhalvmarathon 3 aug i Vålådalen/Åre och jag tycker det ska bli jättekul! Ny pulsklocka, nytt mål och löpträningen har aldrig startat så tidigt som i år, så det bådar mycket gott. Maya är helt suverän att springa med, samma position och tempo hela vägen utan att verka ett dugg uttråkad eller trött. Jag vet att jag klarar distansen den har jag sprungit många gånger förr men jag vet inte om jag kommer att klara terrängen... det återstår att se. Målet är att komma runt, tiden är mindre viktig. 1998 sprang jag Stockholm Marathon viket är en oförglömligt upplevelse, efter det har det blivit ett par halvmarathon, ett Lidingölopp och ett flertal mil-lopp. Det är bara så fantastiskt att springa, det näst bästa efter hundträning! Det är bara att hoppas att man få hålla sig skadefri och frisk, sen får man ju även tänka på att man inte blir direkt yngre så man får ju anpassa sig lite när man tränar nuförtiden. Vi åker även upp en vecka i juli till Vålådalen för löpträning och då kan man ju samtidigt passa på att träna hund också, kul att ha och se fram emot!

Träning inför fjällhalvmarathonMaya är grym att springa med


Fjärrdirigering lydnadsklass 3

2013-01-18 16:47

Vi har ju stora problem med fjärrdirigeringen inför lydnadsklass 3, ett moment som jag har lagt ner massor med tid och energi på och framstegen är lite för små i förhällande till insatsen. Jag har filmat så som vi brukar träna med planka och sen la jag ut det i gruppen "Träna hund" på Facebook och fick många bra kommentarer på det som jag ska jobba vidare på.

Kajsa & Maya tränar fjärrdirigering Film! Kajsa & Maya tränar fjärrdirigering

Själv var jag rätt så nöjd med att jag lyckades shejpa in ett bakåttänk på skiftet stå-ligg, vi får se var detta tar oss, kanske att det kan få Maya att jobba lite mer bakåt och inte platt ner i läggandet!? Jag ska tillägga här att jag har undvikit att frishejpa övningar med Maya för att hon blir så frustrerad när hon inte förstår uppgiften, vilket gör att hon varvar upp, trampar, skriker och skäller, men detta gick ändå hyfsat bra tycker jag.

Kajsa & Maya shejpar bakåtläggande Film! Kajsa & Maya shejpar bakåtläggande


Tävlingsträning lydnadsklass 3

2013-01-12 21:11

Idag körde Maya och jag alla moment i lydnadsklass 3 förutom platsliggning, sitt i grupp, inkallande med ställande och fjärren. Det var första gången vi var i nya inomhushallen i Upplands Väsby och det märktes kan jag säga för oj vilken svår miljö det var att träna i för Maya. Dels var det ganska smalt så man kunde inte gå så långa sträckor utan att gå rakt in i en vägg och dels var det en gardin för mot nästa hall och där tränade de agility eller någon väldigt högljudd sport som var ganska störande samt att jag tränade med en helt ny grupp idag vilket också blev en svårighet i sig. Men under omständigheterna så tycker jag ändå att det var helt godkännt trots en del kontakttapp i fria följet och släpp från sidan, som hon verkligen inte brukar göra annars. Men positionen har förbättrats lite och det är kul!!

Det är bara att börja störningsträna mer och i nya miljöer med nya människor. Man lär sig att man aldrig kommer undan med genvägar... det är ju så bekvämt att åka ner till klubben och träna...

Tack till alla som var med och tränade idag!

Tävlingsträning lydnadsklass 3 Film! Kajsa & Maya tävlingstränar lydnadsklass 3


Valplycka!

2013-01-03 19:03

Snart får vi hem vårt nya sjärntillskott från Kennel Sea-Croft. Vi är såååå glada för det! Det blir en svart tik som än sålänge från heta "Valpen". Hon föddes 10 dec och vi får hämta henne runt den 3 feb.

Hennes mamma är Sea-Croft May it be "Nova" och pappan är Moorman's Nightmare "Nzo".

Anledningen till en utökning av hundflocken är att jag vill kunna ha 2 hundar att träna och tävla med, och Ina håller tyvärr inte riktigt för att nå de högre klasserna i lydnad eller att träna jakt med heller. Även att säkra upp ifall att Maya ibland behöver vila, är skadad eller sjuk. Då vill jag inte behöva "stå utan hund..." för utan hund att träna blir allt så himla trist..

Denna lilla valp ska få en lugn uppväxt med mycket miljöträning utan att stressa fram någon träning, MYCKET grundträning och passivitet, jaktfotgående, närsök etc innan jag tar med den ut på några gruppträningar. Maya kommer jag att köra på med och den lilla kommer jag försöka "skynda långsamt" med i både jaktträning och lydnad. Inga tävlingar förrän grunderna sitter väl.

Moorman's Nightmare husse om Nzo: "Nzo är en äldre herre med fina meriter. Jaktchampionatet tog han på enbart 1:or i elitklassen (undantaget en 2:a) och dessutom HP på båda starterna i ökl. Han är den trygga, stabila hunden som jag vill ha. Han stressar inte upp sig för någonting, en riktig “tänkare”. Han är även en mycket god markör. De senaste åren har jag använt honom som stöthund på fågeljakterna och han har snabbt blivit jägarnas favorit! De avkommor jag har träffat verkar vara lika trygga som sin far. Lättlärda, följsamma och med ett naturligt sök intresse. Till vardags märks han inte, han finns där bara. De som har använt Nzo och har haft honom hemma hos sig är överens om att han har mycket av det som jag ibland tycker saknas hos labben idag, typ lugn hemma, trygg med främmande människor och djur. I Nzo’s kull är 9 av 10 röntgade och alla är HD A och ED 0".

Sea-Croft May it be matte om Nova: "Nova är en tik som uppvisar en väldigt fin "av-och-på" knapp. Hon är en duktig markör och utomordentlig viltfinnare. Hon har en mycket stor vattenpassion. Att träna och jaga med Nova är ett nöje, och det "lovar mer" inför hennes fortsatta karriär".

Ser fram emot när "Valpen" flyttar in hos oss! Dessutom är jag glad över att jag har fört träningsdagbok här på bloggen med Mayas träning så att jag kan gå tillbaks och läsa "hur var det jag gjorde...".

Maya 9 veckor Maya när hon var en liten plutt


Mål & delmål 2013

2013-01-01 18:36

Jag tror att 2013 kommer bli minst lika roligt som 2012! Om jag ser enbart till hundträningen så har nog 2012 varit det bästa året någonsin och det är ju förstås tack vare Maya, alla nya hundvänner jag har träffat och allt nytt som jag har lärt mig.

Huvudmålet för året är förstås att ha kul! 2013 kommer jag att satsa lite mer på lydnaden än förra året. 2012 gick jag bara 2 lydnadskurser för Monica Henriksson medan jag vara på jaktträningar med nya instruktörer "nästan hela tiden". Nu känner jag att jag har lite mer kunskap inom jaktträningen så att jag kan lägga mer krut på kurser inom lydnad. Men jag kommer förmodligen att träna båda grenar lika mycket.

Lydnadskurser 2013
Helgkurs för Ditte Andersson i feb
Halvdags privatträning för Niina Svartberg
Helgkurs för Ditte Andersson & Heléne Lindström i juni, sommarläger
Åhörare 2-dagars kurs för Maria Brandell i juli
Sen hoppas jag att jag kommer med på ytterligare en kurs med Ditte under nästa höst men det har jag inte fått reda på ännu.

Delmål lydnad
Fjärren såpass duglig så att vi kan tävla, jag nöjer mig med en 5:a i utförandet.
Platsliggning med dold förare. Jag vill att hon ska ligga kvar på platsliggningen och vara lugn utan att sätta sig upp. Jag är nöjd med en 7:a i utförandet.
Få en bättre position och bibehållen kontakt i fria följet.
Få ett bättre gripande och hållande i apporteringen

Huvudmål lydnad
Klara ett 1:a pris i lydnadsklass 3.
Få höga poäng (8-10) på alla moment utom ovan på tävling och ha en bra känsla i fria följet på tävling.
Att vi klarar tävlingen på första försöket vore förstås "hallelulja moment"! Men gör vi inte det ska jag inte gå hem och deppa för det.

Jaktkurser 2013
Jakt apporteringskurs i mars med Elsa Blomster/Canis hundskola.
Sen blir det nog mycket gruppträningar med träningsgruppen och kanske att vi hyr in någon instruktör till gruppen också ett antal tillfällen.

Delmål jakt
Maya och jag kommer inte starta på varken WT eller B-prov under nästa år så det blir till att fortsätta finslipa på grunder. Det handlar om att "nöta" alla moment i olika miljöer/terränger tills de sitter.
Få till ett bra jaktfot
Få till ett bra närsök
Få till ett bra "Ut" tecken
Höger/vänster
Synliga/dolda linjetag (utan att hon frågar)
En väl fungerande stoppsignal
Sök på öppna fält behöver förbättras
Fungerande avlämningar från vatten

Huvudmål jakt
Att starta i Ökl B och C-prov 2014 med 1.a pris.

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo