Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Vattenapportering

2013-05-25 21:42

En riktigt härlig dag i strålande sol och vackra omgivningar. Idag träffade vi Anneli och Saga för lite vattenträning! Jag tycker att det är bra att inte vara för många när man tränar vatten för då stressar Maya upp sig lite för mycket, 2 är lagom så kan man kasta åt varandra och hundarna behöver inte sitta och ladda för länge i väntan på deras tur.

Med tanke på Mayas vattensvansproblem och den obefintliga vattenträning vi har gjort så skötte hon sig riktigt bra. Hon var även ovanligt lugn och tyst idag vilket bara det kändes helt fantastiskt.

Det som man generellt kan säga om dagens träning är att vi behöver börja från noll när det gäller stoppsignal, ut, vänster/höger på vatten för det var som hon hade lock för öronen, hon reagerade inte det minsta på någon signal. Däremot så gjorde hon fina markeringar, simmade långt ut och hade väldigt bra avlämningar och stadga. Det är bara att jobba vidare, nu vet jag ju vad vi behöver träna mer på.

Saga visade att hon är mycket dirigerbar på vatten och gjorde jättefina apporteringar.

Vattenapportering maj 2013
Anneli och Saga tränar dirigeringar

Vattenapportering maj 2013Maya

Vattenapportering maj 2013
Maya hämtar en dubbelmarkering

Vattenapportering maj 2013
Saga hämtar en dubbelmarkering

Vattenapportering maj 2013
Maya


1:a pris i lydnadsklass 3!

2013-05-11 13:04

Idag  blev Maya uppflyttad till ELITLYDNAD, duktiga hund!

Lydnadstävling klass 3, 11 maj 2013
Märsta/Sigtuna BK, 270p, klassvinst och ett 1:a pris!
1. Sittande i grupp 9p
2. Platsliggning 10p
3. Fritt Följ 8,5p
4. Sättande 9p
5. Inkallning med ställande 9p
6. Sändande med läggande och inkallning 7,5p
7. Apportering över hinder 9p
8. Apport metall 9,5p
9. Vittringsprov apport 8p
10. Fjärrdirigering 9p
11. Helhetsintryck 0p

Tänk att Maya klarade både fjärrdirigering och platsliggning utan större problem idag! Hon fick en poängs avdrag för lite nosande på sitt i grupp tyvärr.

Jag var verkligen jättenervös när vi skulle starta fria följet och jag kände att jag inte alls gick som vanligt. Maya hängde med rätt bra ändå, det enda som hon gjorde sämre än på träning var att hon satte sig snett vid ett par tillfällen och sättanden var väldigt långsamma, dom brukar annars vara raka och väldigt snabba...

Sitt under gång gick väldigt bra men vi fick 1 poängs avdrag för att domaren tyckte att jag gick långsamt. Inkallning med ställande stannade hon inte blixtsnabbt men helt ok (som på träning).

Rutan var det enda som jag blev förvånad över att hon missade, det är första gången någonsin hon inte har spikat rutan! Det var massa lukter runt om rutan som tydligen var väldigt intressanta så hon vek av till vänster och jag var tvungen att ge ett dubbelkommando och vänta ut nosandet innan jag kunde lägga ner henne. Synd, det är vanligtvis vårat glänsarnummer...I övrigt var det att hon hoppade fram lite när domaren sa "Kommendera" på Hopp apporten och sen kastade jag metallapporten rakt upp i luften så den hamnade bara 5 meter bort, klantigt! Men vi fick bara ett halvt poängs avdrag på den så det var helt ok. Fjärren är det moment som jag är absolut gladast över att det gick så bra!! Hon spikade alla skiften, hade bra stadga och gjorde snabba skiften också. Flyttade fram något, men det vet jag ju att hon brukar göra (mer eller mindre).

Helhetsintrycket var det som var mest snopet! Jag hade rastat Maya innan Sitt i grupp, men ändå så var hon tydligen kissnödig och satte sig och kissade mitt framför domaren! Något pinsamt... Och i reglerna står det att hund som gör sina behov på planen får 0 i helhetsintrycket. Hade det varit elit hade det blivit en klockren disk... något att tänka på och rasta en gång extra!

Är supernöjd med tävlingen och både min och Mayas prestation idag, känns som att man kan leva länge på dagens resultat! :-)

Elitklass - here we come! :-)

Maya, 1:a pris i lydnadsklass 3
Vilken fantastisk hund jag har, 6 st 1:a pris på 6 starter.

Maya, 1:a pris lydnadsklass 3Matte var nervös idag, men Maya klarade alla moment ändå.


1:a pris på WT Ökl!

2013-05-10 19:17

Maya har gjort det igen! Idag blev det ett 1:a pris i ÖPPEN KLASS på C-prov! Jag trodde nog aldrig att vi ens skulle kunna komma hit. Och med en riktigt fin känsla genom hela tävligen. Även om vi inte spikade någon station så var det ett väldigt bra samarbete mellan mig och Maya. Det som vi kan förbättra är ju som alltid: fotgåendet...

Upplägget på stationerna var enligt följande:

Station 3: Fotgående 20 m till uppställningsplatsen. Dubbelmarkering i nerförsbacke bakom stenar och i stenig terräng. Skytten stod bara ca 10 m från oss i mitten och kastaren stod nog 20 m längre bak (osynlig kastare).

Maya var supertaggad och fotgåendet gick ganska dåligt på denna station, hon var alldeles för långt fram och gick lite som en yoyo vid min sida. När första skottet gick hoppade hon fram lite och när andra skottet gick hoppade hon fram säkert 1m. Jag skickade henne och hon spikade markeringen men sen tabbade jag mig och var på väg och ta upp en godis (för det brukar jag alltid göra) sen kom jag på att man får ju inte ge godis på tävling så då skulle jag stoppa ner godiset samtidigt som Maya kom med dummiesen och så var jag lite nervös och fumlig så jag tappade den, Maya plockade snabbt upp den och gav den till mig igen. Andra markeringen spikade hon också och bättre avlämning. Domarens kommentar var att "det var lite oroligt vid fötterna", 16 p av 20. Ja det kan man nog säga, hm. ;-)

Station 4: Fotgående 20 m till uppställningsplatsen. En dold dirigering, ca 30 m kl 10 och en markering kl 12. Markeringen skulle hämtas först. Terrängen var stenig och skog med en del träd i vägen. Vinden kom från där markeringen kastades.

Maya spikade markeringen och bra avlämning. Jag riktade henne rakt mot dirigeringsplatsen men mitt i någonstans vek hon av mot markeringen, för där fick hon säkert någon vittring. Jag stoppade henne och skickade henne till vänster, men hon envisades att gå mot markeringen ett par gånger. Sedan kom hon mot mig och då stoppade jag henne och skickade snett ut vänster och då hamnade hon rätt och hittade dummien och kom in och lämnade fint.

Det jag borde ha gjort här var ju att tänka mer på hur vinden låg och skicka henne mer åt vänster, terrängen var ju inte riktigt upplagd för det men det hade varit mycket smartare ändå. Lätt att vara efterklok.

Det roligaste med denna station var ju att hon tog stoppsignalen klockrent och alla tecken jättefint. Så jag är helnöjd över att jag faktisktr lyckades dirigera min hund till en plats! Synd att hon vek av på linjetaget men att vi ändå lyckades lösa det. 15 p av 20.

Station 1: Fotgående 30 m till uppställningsplatsen. Fotgåendet var i nerförsbacke i ojämn terräng. Uppställningsplatsen var precis vid kanten till en äng som var lite sumpig. Dirigering ca 50 m.

Elitdirigeringen var kl 10 så jag tänkte att jag skulle hålla mig lite extra till höger denna gången. Jag skickade ut henne, ropade ett par extra "Ut", hon gick jättefint rakt ut till området, började leta utan att hitta, sedan cirklade hon tillbaks mot mig och stannade av sig själv, då skickade jag ut henne till området igen, blåste närsök och då hittade hon den och kom in. Jippi! 18 p av 20.

Station 2 och 5: Fotgående 20 m till uppställningsplatsen. Dirigering ca 40 m rakt ner mot vattnet. Terrängen var skog och lite stenigt.

Detta var en dubbelstation och en dubbelmarkering skulle kastas efter dirigeringen till vänster så hunden innan mig hade fått vittringen från det hållet och vek av mot vänster. Jag höll lite extra till höger och la på ett par extra "Ut", Maya gick rakt på området men väl där så letade hon ett bra tag innan hon hittade. Men hon höll sig i samma området vilket var bra. Hon kom in och lämnade av fint. 19 p av 20.

Sedan flyttade vi oss ett par meter till vänster och det gick en dubbelmarkering där hon spikade den sist kastade. Den första kastade hamnade bland lite grenar och hon var i området och letade men sedan gav hon upp och svängde åt höger mot dirigeringen. Jag stoppade henne och skickade henne tillbaks 2 ggr. Det var extra roligt med stoppsignalen på denna station var att hon hade hamnat bakom en massa stenar och såg mig inte. Detta har vi inte tränat på och det har bara hänt en gång att jag har blåst när hon inte sett mig och då tyckte hon att det var väldigt konstigt och sprang hela vägen in till mig. Men denna gången stannade hon fint bakom stenen och kikade fram lite och tog mina tecken och hittade dummien! Duktiga hund! 15 p av 20.

Totalt 83 p! Samma som det ekipaget som vann, men tyvärr hade vi ingen fullpott på någon station så vi fick nöja oss med andraplaceringen.

Vad jag har lärt mig är följande:

 • Tänk på att man INTE får ge godis till hunden och fumla inte med att ta upp det.
 • Använd båda händerna vid avlämningen om man är lite nervös så är det mindre risk för att tappa.
 • Tänk på vinden! Bättre att skicka lite extra långt ifrån vittring och svänga in hunden än att skicka rakt ibland beroende på störningar och vind.
 • Se till att hon får blåsa ur sig innan första stationen med apportering så att hon inte är övertaggad.

Maya april 2013
Min superduktiga Maya

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo