Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Träningsplan under vintern

2013-10-27 14:17

Det är ofta svårt att få till bra träning på vintern så det kommer att bli lite mindre träning och mer promenader istället beroende på snöläget.

Jag känner att jag måste göra en plan för vintern och sätta upp mål för båda hundarna.

Maya
För Maya blir det lydnadsträning i inomhushallen 8 ggr under vintern. Då ska vi fukusera på inkallning med läggande och ställande samt Z. Platsliggning och sitt i grupp är också fokusområden. Hemma kan vi jobba vidare på fjärren, att stå stilla och rätt teknik från stå till ligg. Även vittringsapporteringen kan vi jobba med hemma.

Förhoppningsvis kan vi få in ett jaktträningspass på helgen och då blir det dirigeringar med störning, att gå vidare ut från ett område, att gå rakt på linjetag trots vittringsstörningar, linjetag med stopp och närsök, höger och vänsterdirigeringar etc. Och skott såklart, men jag ska börja lägga in skotträning efter ett träningspass när hon är trött och kan koppla av bättre. Att gå ut och skjuta efter en promenad fungerar inte riktigt för det skapar bara frustration hos Maya. Vi kommer inte att vara med på några kurser eller gruppträningar utan bara åka och titta på och träna på att vara lugna.

Målet för nästa år är att få till bättre dirigeringar med svårare störningar för Maya, en stoppsignal som fungerar på längre avstånd och att komma lite närmare en start i elitklass lydnad, elitklass C-prov och Ökl B-prov. Och att hon ska kunna vara lite lugnare när det skjuts.

Neah
Med Neah så har jag inte riktigt påbörjat lydnadsträningen ännu men vi lägger såklart grunden till att kunna starta med den träningen nästa år. Det blir mycket fokus på att vänta och kunna vara lugn, både i grupp och i vardagen. Bara passivitetsträning i grupp och även åka och titta på agilityträningar och tävlingar med mycket folk och hundar. Miljöträning och lite stadsbesök får jag lägga in också. Det som jag håller på med nu är mycket ordförsåelse med båda hundarna, att de bara får gå ut genom dörren, får ta godiset etc på deras namn. Detta tänkte jag utveckla såsmåningom så att jag kan skicka en hund på en apport på deras namn och den andra ska stanna kvar.

Den enda "lydnadsträning" som vi gör hemma just nu är att stå helt stilla och jag ska kunna putta och trycka på hela kroppen och hon ska stå kvar. Detta kommer jag att utveckla så att jag såsmåningom kan går runt henne och gå ifrån henne och hon ska stå still. Den här träningen hoppade jag över med Maya och det har tyvärr blivit problem nu i elitklass på Z:a momentet när man ska gå bakom hunden och hunden ska vara riktad framåt, Maya vänder sig om eller sätter sig ner då. Detta blir ju även bra grund för fjärren att stå stilla med tassarna tungt i backen. Det känns också som att det är väldigt lugn träning vilken är bra.

Med jaktapporteringen så hoppas jag att vi kan få in ett träningspass i veckan och då jobba vidare med fotgående, stadga, linjetag, stort sök, närsök och stoppsignal. I inomhushallen tänkte jag jobba med stadga i grupp, väntaträning och fotgående.

Målet med Neah är att kunna starta på unghundsderbyt, men känner jag att vi inte är klara står jag gärna över det också. Skynda långsamt är måttot med Neah!

Sen blir det simma i bassäng med båda hundarna ca 1 ggr i veckan samt balansträning på pilatesboll några ggr i veckan hemma.

Med förhoppning om en snöfri vinter...

Neah & Maya okt 2013
Neah & Maya


Jaktträning med Peter Nordin

2013-10-26 14:35

Förra helgen var vi och tränade med en ny instruktör som också var domare när vi var i Dalarna på jaktprov, (den dagen som jag valde att inte starta).

Vi fick lite bra tips på hur man kan träna vattendirigeringar med en nybörjarhund.
1. Hitta en bra sjö/damm/vik som är ca 50 m bred till andra sidan (nr 3 till nr 1) och ungefär samma avstånd till kanten (nr 2). Man behöver ha 2 medhjälpare som är alerta och kastar i rätt stund.
2. Nr 3 är hund + förare. Nr 1 kastar en markering som hunden får hämta (på ett linjetag fastän att det är en markering). Nästa skick låter nr 1 lite och man skickar på ett linjetag. Tredje skicket gör nr 1 ingenting och man skickar hunden på linjetag. Det är viktigt att lära hunden att simma över hela viken för det är alltid lättare att stoppa en hund och vinkla den än att få ut en hund som bara simmar halvvägs. Därav denna övningen.
3. För att träna in en högerdirigering så skickar man hundet mot nr 1 igen, blåser stopp halvvägs och gör ett högertecken. I samma stund som hunden vänder åt höger så kommer det ett kast från en dold person som hunden inte vet om från nr 2, denna person måste kasta i precis rätt stund - viktigt. När hunden har lärt sig att man ska vinkla åt det hållet som matte pekar så kan man dröja ut på att kastare nr 2 kastar en dummie längre och längre för varje gång. Obs att man inte ska göra för många stopp på linjetag under samma träningspass, kanske ett eller två räcker för att sedan skicka hunden rakt över hela igen så att den inte förväntar sig några stopp.
4. Man byter plats med nr 1 och skickar över och vinklar vänster till nr 2 för att träna vänsterdirigering.
5. För att försvåra denna övning kan man:

 • Lägga ut dolda vid nr 1
 • Öka avståndet så att det är mer än 50 m.
 • Dröja länge innan man kastar ut vid höger och vänsterdirigeringar.
 • Ha småöar i mitten som man ska vidare ut från.
 • Kasta störningsmarkeringar i mitten av dammen och en annan hund får hämta dessa men min hund ska gå över dessa på en dold.
 • Skicka snett över dammen.
 • Ha en båt och kastare i mitten av dammen.
  Vattendirigering

Höstpromenad

2013-10-12 20:06

Neah & Maya okt 2013
Neah & Maya

Maya okt 2013
Maya

Neah okt 2013
Neah
>>Se fler bilder


Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo