Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Ny flockmedlem

2015-05-26 18:34

Eftersom hundar och hundträning är det roligaste som finns så utökar vi nu flocken med ytterligare en liten stjärna - Actualis Black Pearl "Lilly". Läs mer om Lilly.
lilly1
Lilly 7 veckor

lilly2
Lilly 7 veckor


Maya 1:a pris B-prov Ekl i Herräng

2015-05-09 18:21

Det kändes väldigt roligt och stort att få ett 1:a pris i elitklass, det är bara sånt som man har drömt om att få. Nu svävar vi på små moln ett tag och njuter av denna fantastiska framgång. Så himla trevlig dag vi hade med ett otroligt bra arrangerat och jaktlikt prov, duktiga funkisar och mycket trevlig provledning, markägare och domare.

Det började med en drive och riktiga skott som smällde högt. Andlockpipa, kast och hund som jobbade på andra sidan vattnet, lite hets och plask. Mycket spännande tyckte Maya! Sedan fick vi börja med en dubbelmarkering på vattnet som landade strax innan där driven hade varit. Maya spikade båda. Efter det fick vi en landdirigering på ca 80 meter över ett brett vassdike in bland granar, hon sprang rakt hela vägen men pipan var ur funktion så hon stannade inte på min stoppsignal, var tvungen att blåsa närsök på en gång.. hm. Hon hittade ganska snabbt och kom hem med dummien. Sedan var det en dubbelmarkering på land med dold kastare. Hon sprang över den sist kastade för den var i linje med landdirigeringen så hon tänkte springa dit, jag blev helt förvånad att hon inte hade bättre koll på var den hade landat för den var inte speciellt svår. Jag fick kalla in henne och stoppa och närsök, hon lydde jättebra. Först kastade spikade hon. Sedan var det dags för vattendirigeringen och den var grymt svår. Jag har aldrig skickat henne så långt ifrån land så det var en chansning som hette duga. Och sen var det svårt eftersom det var högt uppe på en kulle med en grop i berget som gjorde att hundarna vek av lite mot vänster samtidigt som vegetationen inbjöd till att simma åt vänster... jag fick iallafall ut henne till första vassen och blåste stopp och ut och hon tog mitt kommando och hittade den ganska snabbt vilket var jättekul. Det var en vinst bara att få ut henne i vattnet från den startpositionen! Efter det var det stort sök som hon verkligen briljerade på! Jag hann (som vanligt) inte blinka innan alla 5 var inne. Det fanns en extradummie som de hade lagt bortanför sökområdet som man kanske skulle få ta som en dirigering om man hade chans till ett förstapris. Det var verkligen ingen lätt uppgift att skicka på en dirigering genom sökområdet och bortanför ett brett dike som inbjöd till att vika av mot höger och söka. Det blev lite visslingar på den dirigeringen. Först fastnade hon i diket så jag fick kalla in henne, stoppa på halvvägs och skicka ut igen, då kom hon över diket men drogs mot höger. Jag stoppade och skickade vänster men hon tog inte mitt tecken fullt så jag fick stoppa igen och skicka vänster och då gick hon vänster och hittade dummien. Hurra! Vi fick avsluta med en närsök där vi skulle hålla hunden inom ett litet område, det var väldigt lätt om man jämför med de andra delarna på provet.

Även om vi inte spikade allt och hon inte stannade klockrent på stoppsignalen så hade jag en jättebra känsla efter provet, hon var helt tyst och fotgåendet var helt ok. Många delar som hon gjorde jättebra och en del saker vi behöver jobba mer på.

Domare: Lasse Johnsson
Skriftlig kritik:

Samarbetsvilja: Arbetar bra tillsammans med sin förare.
Sökarbete: Söker med fart och stil, utmärk effektivitet.

Fart: Håller hög fart provet igenom.
Uthållighet: Räcker väl till.

Näsa: Används bra.
Dirigerbarhet: Land: Tar dirigering och finner apporten snabbt. Vatten: fastnar ett kort tag i första vassen men tar dirigering och finner apporten. Dirigering 2 land: ok.
Markeringsförmåga: Vatten: Har en mycket bra minnesbild. Spikar båda på vatten. Land: Övermarkerar nr 1, spikar nr 2.
Skottreaktion: Positiv.
Stadga: Fast i skott och kast. Tyst.
Apporteringslust: Stor. Fina inleveranser.
Apportgrepp: Korrekt grepp och avlämningar.
Simteknik: Simmar bra.
Vattenarbete: Går villigt i vatten.
Hundtolerans: Stör ej och störs ej.
Sammanfattande kritik: En tik som visar god balans mellan självständigt arbete och följsamhet. Väl värd sitt pris.

herrang1
1:a pris till Maya & mig samt till Lisa & Fido (som även blev norsk/svensk jaktchampion) - grattis Lisa!

herrang5
Dubbelmarkering på vattnet gick först ut på blankvattnet till vänster om ladan och sedan i vassen till höger om ladan. Innan dubbelmarkeringen gick hade det varit en drive i vassen längs med hela kanten på andra sidan, det ställde till mycket för de flesta hundarna men Maya spikade båda.

herrang6
Vattendirigeringen gick till den andra vassen på vänster sida och den lilla tofsen som sticker upp ur vattnet, ca 80 m.

herrang8
Dubbelmarkering på land, dold kastare bakom enen, ett kast åt höger  och ett kast åt vänster i buskarna.

herrang7
Sökområdet som Maya jobbade på, det fanns två sökområden detta var det ena.

herrang11
En extra landdirigering där hunden skulle igenom sökområdet över diket och bort till stora björken.

herrang3
Mycket trevlig och positiv domare!

herrang4
Duktiga skyttar.

herrang2
Prisutdelning.

herrang10
Maya med sin fina rosett.


2:a pris & provbäst B-prov Ekl Gotland

2015-05-04 16:32

Det blev en mycket lyckad resa till Gotland för mig och Maya! Det kändes verkligen kanonbra hela provet igenom, tyvärr la Maya ner två änder från vattnet så där rök ettan men det var retsamt nära. Jag får hursomhelst ta med mig känslan av det fina arbete Maya gjorde och träna lite avlämningar med and från vatten under sommaren. Det är skönt att veta att hon aldrig lägger ner dummies från vattnet iallafall så jag kan ju alltid starta på dummieprov, men vi ska nog få ordning på den lilla "detaljen"...

Provet startade med en transport, två skott avlossades upp på en kulle och Maya fick hämta en dubbelmarkering på land. Efter det tog hund 2 in en dirigering över kalhygget på 120 m. Sedan transport och en dubbelmarkering för den andra hunden och Maya skulle ta in den andra dirigeringen. Maya gick spikrakt och jag tryckte bara på med några ut och blåste sedan närsökssignalen och hon hittade kaninen snabbt. Efter de blev det ett stort sök. Vi turades om att skicka, först 3 var, sedan 2 var och sedan 1 var. Maya gjorde söket snabbt och effektivt. Transport ner till vattnet och det började med en dubbelmarkering på linje för Maya, hon hämtade den sist kastade först som hamnade längst bort, den närmaste fick jag stoppa och blåsa för den hade hon tydligen glömt men hon svarade bra på alla signaler och tecken. Efter det var den en vattendirigering på ca 80 meter över på andra sidan i hyfsat snäv vinkel från där vattenmarkeringen hade landat. Maya gick rakt och fint över på andra sidan men vek av lite till höger så då stoppade jag och skickade ut men hon drogs lite till höger så jag stoppade igen och skickade vänster och då tog hon det fint och hittade anden. Men tyvärr då så var ju avlämningarna inte tipptopp så vi nådde inte hela vägen hem, kändes väldigt snopet att det skulle falla på avlämningar som egentligen är hennes starka sida. Vi jobbar vidare och hoppas det går ännu bättre på nästa start! Kul hade vi iallafall!

Domare: Anki Andersson
Skriftlig kritik:

Samarbetsvilja: Samarbetar genom provet även om mycket sker med hjälp av hundens stora lust.
Sökarbete: Söker i högt tempo, finner snabbt, blir något yvig och lämnar området.

Fart: Hög
Uthållighet: Räcker mer än väl.

Näsa: Används väl.
Dirigerbarhet: Land: Utmärkt. Vatten: Simmar snabbt över, lite stök, tar spår, finner fågel.
Markeringsförmåga: Land: Hämtar snabbt & effektivt. Vatten: Glömmer först kastade, får hjälp och löser uppgiften.
Skottreaktion: Ivrigt, uppmärksam.
Stadga: Är tyst men mycket intresserad.
Apporteringslust: Stor med snabba raka inleveranser.
Apportgrepp: Bra mjukt grepp, slarviga avlämningar vid vatten, land bra.
Simteknik: Bra, snabb.
Vattenarbete: Arbetar snabbt och effektivt.
Hundtolerans: Utan anmärkning.
Sammanfattande kritik: En ivrigt arbetande tik som löser många uppgifter mycket bra med hjälp av sin stora vilja, behöver hjälp vid en vattenmarkering och lämnar slarvigt, härligt tempo och rätt inställning.

gotland1
Tidig morgonpromenad.

gotland2
Framme vid provplatsen

gotland3
Värmer upp Maya innan start med "Diamanten".

gotland5
Dubbelmarkeringarna på land gick upp till vänster på kullen.

gotland6
Landdirigeringarna gick över hela kalhyggel till kanten på skogen, 120 m.

gotland7
Landdirigeringarna gick över hela kalhyggel till kanten på skogen, 120 m.

gotland8
Dubbelmarkering, först kastade in i vassen till höger, sist kastade vid bron bakom lilla ön. Vattendirigeringen gick rakt fram till vänster där den gula snitseln sitter, ca 80m.

gotland9
Siw skickar Minna på en av dubbelmarkeringarna

gotland10
Madde dirigerar Cajsa.

gotland11
Träning av stoppsignal efter provet.

gotland12
Minna och Maya på promenad efter provet

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo