Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Ännu ett 1:a pris på B-prov Ekl med Neah!

2017-07-30 20:28

Neah 1:a pris Ekl B-prov, Sala, 30 juli 2017Neahs andra etta i Ekl!

I helgen har vi startat på två elitprov i Sala och Neah fick ett 1:a pris dag 1 och ett 2:a pris dag två. Jag är så otroligt stolt och glad över min duktiga och fina hund! Hennes sökarbete gör mig tårögd av glädje, hennes arbetskapacitet och vilja att jobba gör mig lycklig och hennes otroliga lyhördhet på pipan är fantastiskt. Att hon dessutom har blivit en duktig markör är jätteroligt! Neah har hållt en jämn hög nivå på alla fyra proven och jag tror inte det är inte långt kvar till sista ettan sitter! Läs kritiken under Tävlingar/Prov.

1:a pristagarna Ekl B-prov, Sala, 30 juli 2017
1:a pristagarna Ekl B-prov


Neah 1:a pris Ekl B-prov

2017-07-28 14:28

Neah 1:a pris Ekl B-prov, Höga Kusten, 28 juli 2017Neahs första etta i Ekl!

Neah och jag har startat på B-prov i Ullånger/Höga Kusten och Neah har verkligen levererat mer än vad jag kunde tänka mig! Hon gjorde två jättefina prov, så otroligt lyhörd på pipan och tog i princip alla tecken och signaler, samarbetet kändes kanon! Fint markeringsarbete, lite blås på en av markeringarna dag 2 men det var en mycket svår markering. Dessutom så fixade hon vattendirigeringarna vilket jag var lite osäker på eftersom hon ibland låser sig vid sidan när jag skickar henne på dolda dirigeringar mot vatten och ibland kan hon även vända och komma tillbaks om hon känner sig osäker. Men hon simmade ut med gott självförtroende på båda vattendirigeringarna, den ena dagen fastande hon ett kort ögonblick vid kanten men jag kunde ganska snabbt få ut henne med ett stopp "ut". Söken gjorde hon kanonbra båda dagarna, den ena dagen var det ett vattensök och andra dagen ett tungt djupt myrsök. Inga problem sa Neah och hon jobbade så grymt bra så man blev nästan tårögd. Hennes inleveranser var jättefina, mycket snabba med fina avlämningar. Perfekta vattenmarkeringar båda dagarna. Fotgåendet kunda man önska lite lugnare och bättre förstås och det blev lite jobbigt för henne när det sköts hela vägen under fotgåendet ner till söket mot vattnet och med kast... så det kom två små pip... hon som aldrig piper. Typiskt att det ska hända på prov och så synd att snubbla på mållinjen när vi hade ettan i en liten ask och så trillade vi ner på en tvåa. Men jag är jätteglad för 1:a priset dag 2 förstås, nu är det bara att ta nya tag och försöka få in ett par ettor till i år! Även om målet var en etta i år så är det ju en bonus med fler. Vilken fantastisk utveckling Neah har gjort det senaste året, hon går från klarhet till klarhet denna tjejen! Läs kritiken under Tävlingar/Prov.

Ekl, Ullånger, 27 juli 2017
Duktiga hundar i Ekl dag 2


Maya provbäst i Öppenklass JRK

2017-07-24 07:03

Idag har Maya och jag startat JRK's Apporteringsprov och Öppenklassprov i Enköping och Maya satte inte en tass fel på en enda apport, vi blev godkända på Apporteringsprovet och Maya blev även dagens bästa hund på Öppenprovet! Så otrolig härlig känsla när allt stämmer! Nu satsar vi på Vinnarklass och markprov.

Maya utmärkelse Öppenklass och provets bästa hundMaya satte inte en tass fel på hela dagen

Maya godkänd på Apporteringsprovet
Maya godkänd på Apporteringsprovet

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo