Neah juli 2017
Neah juli 2017

Välkommen!

Här hittar du info om mig och mina jaktlabradorer, jag heter Kajsa och mina hundar
Maya, Neah & Pennie.
Vi tränar inför A, B & C-prov och praktisk jakt.
F_icon

Året som gått 2017

2017-11-29 17:42

Året 2017 har varit både jättebra och jättedåligt och allt däremellan när det gäller hundarna!

Neah är den som har gett mig glädje och inspiration i träningen och presterat över förväntan i år, bättre än de satta målen och egentligen bättre än vad jag någonsin trodde hon skulle klara, så det har ju varit helt fantastiskt roligt! Neah är dessutom en superhärlig hund i vardagen, alert, glad, trogen, lyhörd, lydig... hon har blivit min bästa kompis i alla lägen, vi har sprungit och simmat väldigt mycket i år och hennes fysiska kapacitet är bara helt otrolig. Neah har dessutom blivit mycket mer självsäker när det gäller att apportera varmvilt, från att inte ha velat apportera alls förra året så tar hon nu fåglar som är mer levande än döda, vilka resa hon har gjort alltså! Tyvärr fick hon livmoderinflammation i aug och var borta från träning och tävling fram till början av november. Det kändes förstås mycket tungt eftersom vi missade det praktiska provet, men Neah visade var skåpet skulle stå när vi startade på KKL och fick ett solklart 1:a pris.

Neah 1:a pris Ekl B-prov, Höga Kusten, 28 juli 2017
Neah 1:a pris EKL Höga Kusten juli 2017

Neahs resultat 2017:
3x1:a pris EKL B-prov
1:a pris KKL
Godkänt apporteringsprov JRK
Utmärkelse Öppenklass JRK
79 p, EKL C-prov

Neahs mål 2018:
Godkänt Praktiskt prov och jaktchampionat
Pris på A-prov
Utmärkelse Vinnarklass dummie JRK
Utmärkelse Öppenklass Markprov JRK
Över 80 p EKL C-prov

Detta läste jag på facebook och jag kände när jag läste det att det var så klockrent för Neah, detta är hennes framgångsrecept!  

1. Var ödmjuk inför hundens naturliga förmåga så att du inte tränar efter dina egna förhoppningar utan efter vad hunden är kapabel till.
2. Låt allting ta tid, var noggrann med alla moment/grunder i träningen. Små detaljer gör stor skillnad (på gott o ont).
3. Skapa en hund med massor av självförtroende, som kommer in "på banan" och känner sig som en superhjälte. Var väl förberedd, ha ordning på grejorna och få hunden att tro att den är lite bättre än vad den är ...

Maya har underpresterat rejält i år, hon är ju en mycket talangfull hund, mycket väl genomtränad, om hon bara skulle göra allt lika bra på tävling som på träning så skulle hon kunna gå hur långst som helst. Tyvärr har Maya aldrig kommit upp i den nivå på tävling som hon egentligen är tränad för, trots det har hon lyckats bli jaktchampion! Troligtvis beror det på felaktig träning av mig när hon var ung i kombination att hon går igång så enormt mycket på skott. Så A-prov med Maya är bara att glömma... tyvärr. Vi testade förra året och vi testade även i år och med samma resultat. Superladdad hund, som bara springer, inte stannar på stopp och inte söker, Maya tycker att hon kan bäst själv! Så nu har jag efter mycket funderande bestämt mig för att inte tävla Maya mer på varmviltsprov utan satsa på Neah och Pennie istället. Det känns förstås tråkigt eftersom Maya bara är 7 år men jag har ingen lust att lägga ner mer träningstimmar på henne om det ändå inte funkar på tävling. Maya är en grym B-provshund då det stora fria söket och markeringar på land och vatten är hennes paradgrenar. "Tyvärr" är vi redan klara med B-proven. Men hon får apportera och starta på C-prov för skojs skull och på jakter och hålla igång ändå. Maya var ur träning mellan april och juni i år pga av hälta och juvertumör/kastrering.

Jag får tänka på de tävlingar & prov som har gått bra tidigare och även i år, vi hade en mycket bra dag när vi startade på JRK Apporteringsprov och Öppenklassprov där Maya var helt grym och satte inte en tass fel på hela dagen och blev provets bästa hund! (Även om nivån var långt under det hon kan så hade vi en bra känsla den dagen som är rolig att minnas).

Jag kan själv!
Maya kan bäst själv!

Kajsa & Maya
Kajsa & Maya på C-prov, vi har precis nollat en station... Maya var olydig men är glad ändå!

Mayas resultat 2017:
Godkänt apporteringsprov JRK
Utmärkelse Öppenklass JRK & provets bästa hund
2:a placering Kennelmästerskap Conover's

Lilly
fick ju tyvärr flytta under våren och det var enormt jobbigt. Även om jag kände att det var rätt att omplacera henne så funderar jag ändå på mitt beslut ibland. Hon hade så fina grunder och massor av bra egenskaper som man bara drömmer om att få hos en hund. Det enda som saknades var motorn, drivet och lite mer jäklaranamma. Vi hittade en jättebra familj till Lilly och de trivs så himla bra ihop så jag måste intala mig att jag har gjort rätt. Vi saknar Lilly jättemycket förstås men vi får så härliga uppdateringar om att allt går så bra och det är väldigt roligt.

lilly74
Vår älskade Lilly flyttade i mars 2017

Pennie hämtade vi i juni när hon var 9 veckor och sommaren var väldigt rolig (men också lite jobbig med en valp i huset). Pennie fungerar väldigt bra i flocken även om Maya fortfarande tycker att hon är lite jobbig, men Neah & Pennie är bästisar. Jag älskar att träna unga hundar och jag känner att jag har blivit riktigt bra på det också. Nu när hon är ca 8 mån tycker jag att jag har fått till lika bra grunder som med Lilly och det känns jättebra. Pennie känns lagom i allt hon gör, lagom mycket driv, fantastiskt fotgående, bra fokus, söker bra, bra markör etc. Vi jobbar lugnt och metodiskt oss framåt och hoppas att vi kan starta Nkl till sommaren.

Pennie 11 veckor
Pennie är vårt nya framtidshopp

Nu vill jag önska alla som jag känner en riktigt God Jul & Gott Nytt År! Jag vill tacka alla som på något sätt bidragit till Neahs fina utveckling detta år, framför allt mina underbara träningskompisar. Med förhoppning om att alla hundarna får vara friska nu och håll gärna en tumme för Neah att hon klarar det praktiska provet, det är min stora dröm inför nästa år!

Neah & Maya simtränar efter kajaken
Neah & Maya har simmat efter kajaken

Vattenapportering i Dalarna sommar 2017Vattenapportering i Dalarna med underbara vänner

Nu ser vi fram emot 2018 och en sommar fylld med simträning i Walloxen och vattenapportering i Dalarna, extra mycket löpträning för matte och många glada stunder tillsammans med hundarna och hundvänner!

KRAM till er alla därute!


Neah 1:a pris på KKL!

2017-11-05 08:20

Neah 1:a pris KKL, 4 nov 2017
Neah satte inte en tass fel på hela provet

Vilken tur att det dök upp ett KKL som vi kunde anmäla oss till såhär sent på säsongen! Neah hade inte fått den träningen på varmvilt som jag hade planerat under hösten pga sjukdom men de två jakter som vi var med på under veckan skötte hon sig så otroligt bra på så jag kände att jag bara måste starta när chansen finns.

Dagens prov var en stor godsjakt med många duktiga skyttar och det föll väldigt mycket fågel. Vi var tre ekipage som startade, det var mest direktmarkeringar som hundarna fick hämta, inte alls svåra utan mellan 20-50 m. Det var stadgan, att det sköts och föll massor med fågel åt alla håll och kanter, att se andra hundar jobba och inte hämta som gjorde detta prov mycket tufft. Det landade en fågel 2 m framför oss och Neah visade att hon var mycket stadig vid sidan. Neah hämtade in alla sina apporter helt fläckfritt, hon eye wipade även de andra två hundarna på en dold dirigering. Dessutom så skulle man skicka mot en folksamling med hundar och skyttar, det hade aldrig Neah klarat för 1 år sedan. Hon är en fröjd att träna och tävla nuförtiden eftersom hon har blivit mycket tuffare och tar för sig mycket mer men har bibehållit sitt fina samarbete och lyhördhet på pipan. Är så otroligt nöjd och glad för detta eftersom det innebär att vi nu kan starta på A-prov nästa år!


Upp och ner i höst

2017-11-03 17:12

Pennie 6 mån
Pennie 6 mån

Pennie, Neah & Maya okt 2017
Pennie, Neah & Maya

Neah fasanjakt okt 2017
Neah på fasanjakt okt 2017

Neah fasanjakt okt 2017Neah på fasanjakt okt 2017

Maya rapphönsjakt okt 2017
Maya på rapphönsjakt okt 2017

Hösten har varit både upp och ner för oss pga av att Neah blev sjuk i livmoderinflammation i slutet av augusti, vi hade mycket planer men fick ställa in nästan allt. 4 träningsjakter var inplanerade med Neah (varav två jag kunde avboka) och som tur var har man ju en extrahund att köra så Maya fick hoppa in som reserv vilket hon inte hade något emot. Maya har även startat A-prov och Markprov Öppen klass vilket tyvärr resulterade i en mycket taggad, springig och olydig Maya. Så nu är det slut på varmviltsprov för Mayas del, hon kan numera titulera sig jakthund istället. Jag kommer att satsa på Neah istället och hoppas att det går lite bättre! Nu hoppas vi på lite framgångar kommande period och att vi får fortsätta vara med på jakter, det är ju så himla kul!

Tänker tillbaks på en fantastisk sommar med B-provsstarter med Neah (3x 1:a pris Ekl!) som jag känner mig oerhört glad över fortfarande, givande vattenträningar i Dalarna och mycket simträning och löpning. Längar redan till nästa sommar! Högsta drömmen nu är ju att Neah klarar det Praktiska provet och kanske går till pris på A-prov, det vore ju superhäftigt! Men jag vet hur svårt det är... håll tummarna för oss!

Sommar 2017
Simträning i Walloxen efter kajaken

Sommar 2017
Neah är världens bästa träningskompis

Besökare idag: 0 | Denna månad: 343 | Totalt: 47900

Kurser & aktiviteter

Provledarutbildning 7 april
Provledare B-prov Nkl, Grillby 29 april
Funktionär B-prov Uppsala, 5 maj
Öppna träningar Vinnarklass, Perdix Gundogs

> Se tidigare kurser 

Tävlingar/prov

Novice SGL, Nyköping, 25 mars
WT Sala, 2 april
WT Kiplingeberg, 15 april
Novice & Open SGL, Strängnäs, 21-22 april
WT EKL Skokloster, 1 maj
Mocktrial, Nyköping, 6 maj

WT EKL Apportera för Livet, 13 maj
WT EKL Tullgarn, 27 maj
Mocktrial, Lilla träskaten, 3 juni
Unghundsderby, Småland, 9 juni

> Se tidigare tävlingar/prov

Maya

maya_start3

SE J(J)CH Conover's Prinsessan Tuvstarr
Maya är en helt fantastisk hund! Hon är uppflyttad till Ekl lydnad med 1:a pris på alla starter. Hon har tre 1:a pris på B-prov Ekl och fyra starter över 75% på C-prov Ekl samt godkänd på KKL och uppflyttad till Vinnarklass på JRK's prov. Den 21 aug 2016 blev hon godkänd på det praktiska provet och därmed Svensk Jaktchampion!

> Läs mer om Maya

Neah

neah_start3

SE J(J)CH Sea-Croft Neah
Neah är en sprudlande livsglad hund och en duktig apportör. Hon har tre 1:a pris i Ekl på B-prov, 1:a pris på KKL och är godkänd i öppenklass på JRK's prov. Den 20 jan 2018 blev hon svensk jaktprovschampion efter godkänt praktisk prov!

> Läs mer om Neah

Pennie

Pennie okt 2017

Streamlight's Phoebes Cornelia
Pennie är underbar liten hund, mycket enkel i vardagen och talangfull i träningen.

> Läs mer om Pennie

Bloggarkiv

2018
 •    Januari
 • 2017
  2016
  2015
  2014
  2013
  2012
  2011

  Länkar

  Medlem i klubbar

  ssrk_logo

  jrk_logo

  sgl_logo