Senaste nytt

Pennie Utmärkelse Markprov Jaktretrieverklubben

Den 24 sept startade vi JRK Markprov Öppenklass och Pennie gick hela vägen!

Att starta på varmviltsprov är ju alltid en extra svårighetsgrad eftersom det är sån otrolig trigger för hundarna med både hagelskott, mycket änder som faller och vittringar. Pennie taggar till lite extra, men hon känns fortfarande samlad dock inte lika lyhörd som hon brukar och hon har även lite bråttom i skicken. Hon gjorde 3 jättefina apporter och 3 apporter som jag fick blåsa lite på. Så himla kul att vi lyckades denna gång, eftersom vi har startat 2 ggr tidigare och då har vi åkt ut (båda gångerna hittade vi inte fågeln och Pennie blev lite storsprungen).

Nu är Pennie kvalificerad till Vinnarklass både på WT och Markprov, så himla kul!

pennie_JRK3
Tack JRK för en jättefin och trevlig dag!


Pennie fixar sista ettan i EKL!!!

Vilken lycka!! I helgen fick Pennie den sista ettan i EKL på B-prov i Älvdalen, vilken stjärna hon är! Efter stolpe ut förra helgen i Ö-vik där Pennie gjorde två jättebra prov men hade otur dag ett med ett missförstånd och dag två övermarkerade hon dubbeln på land så jag fick styra in apporterna så kändes ju detta extra roligt!

Det var ett roligt & svårt prov, såfort jag såg provmarkerna & upplägget så tänkte jag "det här kommer vi aldrig klara..." men Pennie gjorde ett jättefint jobb, superbra sök, spikade dubbeln på land, fick hjälpa med en signal på dubbeln på vatten, landdirigering gick hon snett men några blås så var fågeln ändå inne, sen var ju vattendirigeringen toksvår, men vi fick in den och det var inte alltför mycket blås heller så jag är jättenöjd! Pennie håller en jämn hög nivå och hon är också väldigt lydig även fast det är provsituation. Det bästa med Pennie är "vi-känslan" när vi tävlar, det är väldigt sällan jag tappar henne utan hon och jag är där och tävlar tillsammans, underbar känsla!

Domare: Anders Hallgren

Skriftlig kritik:
En tik som tillsammans med sin förare löser dagens prov på ett effektivt sätt. Hon har en fin balans mellan samarbetet med föraren och det självständiga arbetet.Håller bra genom hela prövningen. Skolad i all sin apportering. En riktig viltfinnare.

Pennie får sin tredje 1:a i Älvdalen, EKL B-prov, juli 2021
Du & jag matte

Pennie juli 2021
Världens bästa och finaste Pennie

Provmarkerna i Älvdalen
Provmarkerna i Älvdalen, fantastiskt fint men svårt! (Bilden är lånad av SSRK Dalarna).


Mini 1:a pris Nkl!

Är så glad för lilla Mini som gjorde ett så fint prov i Örnsködsvik i helgen. Nu jobbar vi vidare mot öppen klass!

Domare: Asbjörn Kristiansen

Skriftlig kritik:
Samarbetsvilja: Bra för klassen, Lugn vid föraren & i fotgåendet.
Sökarbete: Täcker området i djup & bredd och löser uppgiften.
Fart: Hög provet igenom
Uthållighet: U.a
Näsa: Används aktivt
Dirigerbarhet:
Markeringsförmåga: Säker på land och i vatten.
Skottreaktion: Lugn & uppmärksam
Stadga: U.a
Apporteringslust: Hög, arbetar snabbt & effektivt
Apportgrepp: Spontan med goda, inlevereringar & avlämningar.
Simteknik: Effektiv
Vattenarbete: Går rakt i
Hundtolerans:
Sammanfattande kritik: En effektiv jakthund som löser dagens uppgifter med bruk av sina fina egenskaper.

Mini 1:a pris, B-prov Nkl, juli 2021

Mini 1:a pris, B-prov Nkl, juli 2021


Pennie 1:a pris Ekl B-prov X 2!

Vi åkte en sväng till Avesta i Värmland och startade på prov. Pennie gjorde allt så bra! Jättebra sök, superbra markeringar och riktigt bra vatten och landdirigeringar. Hon lyssnade bra på pipan och känslan efter provet var magiskt. Så himla nöjd!

Kritiken från domare Ola Thunberg:

En tik som gör ett synnerligen övertygande arbete. Visar härlig självständighet och när så behövs stor följsamhet och blir då effektiv under hela provet.

Sedan åkte vi till Borås och fick en etta dag 1 och en 3:a dag 2. Dömde gjorde Kicki Pilenås.
Det var två väldigt svåra prov i små dammar som hundarna kunde springa runt. Pennie gjorde ett fantastiskt sök och markeringsarbete båda dagarna, jättebra landdirigering dag 1 och lite omständig vattendirigering dag 1 (men tillräckligt bra för att vi skulle få en etta). Dag två föll vi på att Pennie blev lite osäker på de dolda vattendirigeringarna och igångarna i vattnet blev lite omständiga. Det blev heller ingen hund som fick ett 1:a pris denna dag. Nu laddar vi om och försöker ta den sista ettan nästa år.

Pennie 1:a pris B-prov Ekl Arvika, 13 sept 2020
Duktiga Pennie som fixar två 1:a pris i Ekl endast 3,5 år gamal


Pennie 2:a placerad på SGL Open

Vi startade på SGL's prov i helgen i Uppsala och lördagens tävling gick hon som en klocka de 4 första apporterna. Den 5 apporten var jag lite slarvig i skicket och hon gick snett mot en annan apport så det var bara att kalla hem. Men söndagens Open tävling gick hon som tåget ALLA apporter och satte inte en tass fel (och matten skötte sig hyfsat också!). Vi eye-wipade även två ekipage!

Att vi hamnade på prispallen känns fantastiskt, MEN egentligen var det känslan av att allt var så lätt som var så häftigt. Hon gick dit jag pekade, hon stannade på stopp, hon gick ut bakåt när jag sa att hon skulle gå ut bakåt och sökte där jag bad henne söka. Det var en helt magisk känsla som jag tror jag bara upplevt delvis på tidigare tävlingar med mina hundar. Men nu var samarbetet helt otroligt bra och vi kändes som ett TEAM alla 9 apporter som vi hämtade i helgen. Hoppas att jag får uppleva detta igen för det är den här känslan med sin hund som man jobbar för, strävar mot och ibland sliter sitt hår för att få till. Och idag bara fanns den där, så enkelt, så naturligt. Att hon sedan går fantastiskt bra fot och är så lugn och fokuserad gör ju inte saken sämre. Jag har sagt det förut men denna hunden alltså... hon är bara bäst.

Pennie 2:a placerad SGL Open, Kiplingeberg 16 aug, 2020
Pennie satte inte en tass fel på hela helgen


Pennie uppflyttad till Ekl på B-prov

Hurra för världens bästa Pennie som fixade andra ettan i Ökl och är därmed uppflyttad till Ekl på B-prov! Pennie är en fantastisk hund på många sätt, så enkel och självklar i allt hon gör.
Domare: Anders Hallgren

Pennie 1:a pris, B-prov Ökl, aug 2020

Skriftlig kritik:
Samarbetsvilja: Följer föraren på ett behagligt sätt.
Sökarbete: Börjar förtroendeingivande och finner snabbt vilt. Täcker av marken på ett godtagbart sätt.
Fart: Hög
Uthållighet: Håller väl.
Näsa: Används väl.
Dirigerbarhet: Utmärkt på land. Behöver förbättra linjetaget på vatten för att uppnå bättre effektivitet. Även teckenåtlydnaden behöver förbättras.
Markeringsförmåga: Koncentrerad med bra minnesbild och effektiva uppföljningar.
Skottreaktion: Uppmärksam.
Stadga: Lugn, fast och tyst.
Apporteringslust: Spontana med snabba upptag och raka inleveranser.
Apportgrepp: Mjukt korrekt grepp med skolade avlämningar.
Simteknik: Utmärkt.
Vattenarbete: Visar på stor vattenpassion.
Hundtolerans: Stör ej, störs ej.
Sammanfattande kritik: En tik med stora förtjänster i sitt apporteringsarbete och sin koncentration. Tiken är en god viltfinnare. Jobbar förtjänstfullt tillsammans med föraren.


Pennie 3:e placerad SGL Novice i Södertälje

Jag vet ju hur svåra dessa tävlingar är och därför känns det förstås extra kul att Pennie blev 3:e placerad på Novice provet. Man behöver lite tur med apporterna vilket vi hade, Pennie markerade bra och hade näsan med sig och gjorde ett jättefint jobb på alla apporter, vi missade lite på första apporten då jag skickade henne lite slarvigt... man lär sig förhoppningsvis något till nästa tävling (om man ska se det positiva i det hela). Duktiga Pennie som gick perfekt fot och var så lugn och fokuserad hela tävlingen.

Pennie 3:e placerad SGL Novice Södertälje 31 aug, 2019

Pennie 3:e placerad SGL Novice Södertälje 31 aug, 2019


Pennie 1:a pris KKL i Valdemarsvik

Jag är lite mållös över denna hund just nu för denna dag preseterar hon mycket mer än vad hon egentligen är tränad för. Endast 2 år och 5 månader och Pennie fixar många svårigheter på detta prov. Mycket fågel som föll och hon var oerhört lugn och fokuserad hela dagen, lyhörd på pipan och gjorde många fina apporter. Så otroligt stolt över min fantastiska Pennie, hon har verkligen ALLT denna hund.

Pennie 1:a pris KKL, Valdemarsvik, 25 aug 2019


Pennie 1:a pris, B-prov Ökl

Vi åkte till Nyköping och startade på B-prov Ökl Pennie och jag och hon var så himla duktig! Det började med en dubbelmarkering på vatten som hon spikade och sedan fick vi göra en vattendirigering som hon också spikade! Sedan gick vi till söket som var lite klurig terräng för Pennie, först var det en äng, sedan ett staket och sedan en mycket brant skogsbacke. Hon hade lite svårt att ta sig förbi ängen och staketet för att komma upp i skogsbacken där de flesta viltet låg, så jag fick tillslut skicka henne på dirigering för att hon skulle komma lite djupare. Det var ju inte det bästa söket hon har gjort men det var tillräckligt bra för att vi inte skulle trilla ner på en 2:a iallafall. Dubbelmarkeringen på land såg hon tyvärr inte en av kasten, (tror att det var för att det var så mycket publik som stod ganska nära kastaren), så jag fick dirigera henne till markeringen. Landdirigeringen gjorde hon ganska bra, fick stoppa och styra ut henne ett par ggr men sedan fick hon vittring på fågeln. Pennie gick perfekt fot och var mycket lugn och koncentrerad som vanligt genom hela provet och jag är jättenöjd med henne även om det var några skönhetsläckar så var helheten väldigt bra!

Pennie 1:a pris, B-prov Ökl, juli 2019
Alla 1:a pristagare på Nyköpingsprovet, juli 2019

Pennie 1:a pris, B-prov Ökl, juli 2019
Pennie med sin rosett efter en mycket fin insats på B-prov


Domare:
Karin Thunander

Skriftlig kritik:
Samarbetsvilja: Visar mycket god samarbetsvilja vid och kring sin förare i hela provsituationen.
Sökarbete: Arbetar med hög intensitet och täcker av marken på ett bra sätt i förhållande till terräng och vind.
Fart: Välanpassad hög
Uthållighet: Håller väl för prövningen
Näsa: Används väl.
Dirigerbarhet: Svarar väl på tecken och signaler i den omfattningen som krävs.
Markeringsförmåga: God koncentrerad och distinkt minnesbild.
Skottreaktion: Spelar bra med i händelserna.
Stadga: Fast och tyst
Apporteringslust: Spontana upptag. Raka, snabba inleveranser.
Apportgrepp: Välbalaserat mjukt grepp med bra avlämningar.
Simteknik: Simmar bra.
Vattenarbete: Arbetar gärna i vatten.
Hundtolerans: Stör ej och låter sig ej störas av annan hund.
Sammanfattande kritik: En tik som genomför hela prövningen på ett mycket bra sätt. I god kontakt med sin förare. En liten skönhetsfläck i sökarbetet förtar inte helheten. Trevligt förd. Mycket balanserad.


Pennie utmärkelse Apporteringsprov och Working test Öppenklass JRK

Pennie och jag har startat på Apporteringsprov och Öppenklass Working Test i Jaktretrieverklubben. Pennie satte nästan inte en tass fel på hela dagen och är nu kvalificerad att starta Öppenklass Markprov samt Vinnarklass Working Test! Pennie är bara så fantastisk vid sidan, så lugn, koncentrerad, går perfekt fot, markerar bra och tog stopp och tecken fint. Vilken hund jag har!

Pennie Utmärkelse på Öppenklass Working Test
Pennie Utmärkelse Working Test Öppenklass

Pennie godkänd på Apporteringsprovet JRK
Pennie blev mycket väl godkänd på Apporteringsprovet