Senaste nytt

Pennie fixar sista ettan i EKL!!!

Vilken lycka!! I helgen fick Pennie den sista ettan i EKL på B-prov i Älvdalen, vilken stjärna hon är! Efter stolpe ut förra helgen i Ö-vik där Pennie gjorde två jättebra prov men hade otur dag ett med ett missförstånd och dag två övermarkerade hon dubbeln på land så jag fick styra in apporterna så kändes ju detta extra roligt!

Det var ett roligt & svårt prov, såfort jag såg provmarkerna & upplägget så tänkte jag "det här kommer vi aldrig klara..." men Pennie gjorde ett jättefint jobb, superbra sök, spikade dubbeln på land, fick hjälpa med en signal på dubbeln på vatten, landdirigering gick hon snett men några blås så var fågeln ändå inne, sen var ju vattendirigeringen toksvår, men vi fick in den och det var inte alltför mycket blås heller så jag är jättenöjd! Pennie håller en jämn hög nivå och hon är också väldigt lydig även fast det är provsituation. Det bästa med Pennie är "vi-känslan" när vi tävlar, det är väldigt sällan jag tappar henne utan hon och jag är där och tävlar tillsammans, underbar känsla!

Domare: Anders Hallgren

Skriftlig kritik:
En tik som tillsammans med sin förare löser dagens prov på ett effektivt sätt. Hon har en fin balans mellan samarbetet med föraren och det självständiga arbetet.Håller bra genom hela prövningen. Skolad i all sin apportering. En riktig viltfinnare.

Pennie får sin tredje 1:a i Älvdalen, EKL B-prov, juli 2021
Du & jag matte

Pennie juli 2021
Världens bästa och finaste Pennie

Provmarkerna i Älvdalen
Provmarkerna i Älvdalen, fantastiskt fint men svårt! (Bilden är lånad av SSRK Dalarna).