Senaste nytt

Maya vann mästartiteln

Maya vann mästarklassen med 91 poäng på Conover's/Actualis gemensamma Kennelmästerskap i helgen! Tävlingen gick som ett C-prov med 5 stationer (16+20+17+18+20). Stort tack till bästa uppfödarna för en jättetrevlig dag!
kennelmasterskap2015Conover's Prinsessan Tuvstarr, vinnare i Mästarklass med 91 p!


Fin höstmorgon

Härlig morgon med underbart ljus, tog med mig kameran och fotade Maya, Neah & Lilly.

neah35
Sea-Croft Neah

lilly_1Actualis Black Pearl "Lilly"

maya_57Conover's Prinsessan Tuvstarr "Maya"


Maya godkänd på KKL

Maya blev godkänd på KKL i helgen, matte är så otroligt stolt över sin vovve så ni anar inte! Hon var tyst, stadig, lydig och jobbade helt fantastiskt bra på alla apporter som vi fick, så himla nöjd är jag!

kkl_maya
Världens bästa Maya


Maya 1:a pris Ekl B-prov x 2

Maya fick två 1:a pris i Ekl B-prov i helgen och har därmed fått alla sina tre ettor! Glad och stolt matte!
jaktprov_norberg1

jaktprov_norberg2

jaktprov_norberg3
Alla 1:a pristagare på B-provet i Norberg 25 juli.


Plats & datum: Norberg 25 juli, dummieprov.
Pris: 1:a pris
Domare:
Bengt Gustavsson

Skriftlig kritik

Samarbetsvilja: Samarbetar gärna med sin förare genom hela provet.
Sökarbete: Täcker all mark. Gör ett effektivt sökarbete.

Fart: Anpassad.
Uthållighet: Håller väl.

Näsa: Näsan används väl.
Dirigerbarhet: Vatten: Löser uppgiften. Land: Löser uppgiften på ett mycket bra sätt.
Markeringsförmåga: Land: Markerar båda bra. Vatten: Markerar båda bra.
Skottreaktion: Uppmärksam.
Stadga: Tyst. Fast.
Apporteringslust: Spontana upptag med bra inlevereringar.
Apportgrepp: Korrekt grepp. Bra avlämningar.
Simteknik: Simmar bra.
Vattenarbete: Arbetar gärna i vatten.
Hundtolerans: Stör ej, störs ej.
Sammanfattande kritik: En alert tik som genomför dagens prov på ett tilltalande sätt.


Plats & datum: Lövnäs 26 juli, viltprov.
Pris: 1:a pris
Domare:
Sune Nilsson

Skriftlig kritik

Samarbetsvilja: Arbetar i bra kontakt med sin förare.
Sökarbete: Söker med bra energi över hela området och finner samtliga vilt.

Fart: Hög.
Uthållighet: Håller för provet.

Näsa: Används.
Dirigerbarhet: Låter sig styras både på land och vatten.
Markeringsförmåga: Godtagbar på land. Utmärkt på vatten.
Skottreaktion: Uppmärksam.
Stadga: Fast. Följsam.Tyst.
Apporteringslust: Stor, med snabba inlevereringar.
Apportgrepp: Mjuk, med bra avlämningar.
Simteknik: God.
Vattenarbete: Spontan.
Hundtolerans: Hedrande.
Sammanfattande kritik: En tik som genomför dagens prov på ett mycket bra sätt. Hon är väl i hand. En duktig markör. Gör ett mycket bra sökarbete.

>> Se fler bilder


Semester vid Grövelsjön

Det blev en liten kortsemester i norra Dalarna, vi har vandrat på fjället med vovvarna vilket var väldigt härligt och vackert.grovelsjon1
Maya & Neah vid Grövelfjället.

>> Se fler bilder


Vatten & sökkurs med Lisa & Johan

Vi har varit på en jättebra kurs med Lisa Falck och Johan Fogelberg 4-5 juli. Dag 1 var det tema sök och dag 2 vattenarbete. Sökdagen för Johan var helt klart en av de bästa kurser jag någonsin har gått. Johan har en sån otrolig förmåga att läsa hund, det är inte många som klarar av det. Kan varmt rekommendera att gå kurs eller privatträning för honom om man vill utveckla sin hunds sökförmåga. Jag har två väldigt starka hundar på sök men det viktiga är ju att man inte glömmer bort att träna det och även om de är duktiga så kan man alltid finslipa! Vattendagen var också toppen, vilka fina marker och så skönt när någon tänkt ut ett upplägg och både ger tips och kastar från båt. Jag har ju gått på privatträningar för Lisa under vintern och våren så jag tycker att jag har börjat förstå hennes tänk med hundträning och det känns som att vi har samma uppfattning hur man tränar hur, kul att hitta instruktörer som man verkligen gillar att träna för.

sokkurs1
Marie & Sigge

sokkurs2
Marie & Sigge

sokkurs3
Marie & Sigge

sokkurs4
Neah

sokkurs5
Lilly

>> Se fler bilder


Maya 1:a pris B-prov Ekl i Herräng

Det kändes väldigt roligt och stort att få ett 1:a pris i elitklass, det är bara sånt som man har drömt om att få. Nu svävar vi på små moln ett tag och njuter av denna fantastiska framgång. Så himla trevlig dag vi hade med ett otroligt bra arrangerat och jaktlikt prov, duktiga funkisar och mycket trevlig provledning, markägare och domare.

Det började med en drive och riktiga skott som smällde högt. Andlockpipa, kast och hund som jobbade på andra sidan vattnet, lite hets och plask. Mycket spännande tyckte Maya! Sedan fick vi börja med en dubbelmarkering på vattnet som landade strax innan där driven hade varit. Maya spikade båda. Efter det fick vi en landdirigering på ca 80 meter över ett brett vassdike in bland granar, hon sprang rakt hela vägen men pipan var ur funktion så hon stannade inte på min stoppsignal, var tvungen att blåsa närsök på en gång.. hm. Hon hittade ganska snabbt och kom hem med dummien. Sedan var det en dubbelmarkering på land med dold kastare. Hon sprang över den sist kastade för den var i linje med landdirigeringen så hon tänkte springa dit, jag blev helt förvånad att hon inte hade bättre koll på var den hade landat för den var inte speciellt svår. Jag fick kalla in henne och stoppa och närsök, hon lydde jättebra. Först kastade spikade hon. Sedan var det dags för vattendirigeringen och den var grymt svår. Jag har aldrig skickat henne så långt ifrån land så det var en chansning som hette duga. Och sen var det svårt eftersom det var högt uppe på en kulle med en grop i berget som gjorde att hundarna vek av lite mot vänster samtidigt som vegetationen inbjöd till att simma åt vänster... jag fick iallafall ut henne till första vassen och blåste stopp och ut och hon tog mitt kommando och hittade den ganska snabbt vilket var jättekul. Det var en vinst bara att få ut henne i vattnet från den startpositionen! Efter det var det stort sök som hon verkligen briljerade på! Jag hann (som vanligt) inte blinka innan alla 5 var inne. Det fanns en extradummie som de hade lagt bortanför sökområdet som man kanske skulle få ta som en dirigering om man hade chans till ett förstapris. Det var verkligen ingen lätt uppgift att skicka på en dirigering genom sökområdet och bortanför ett brett dike som inbjöd till att vika av mot höger och söka. Det blev lite visslingar på den dirigeringen. Först fastnade hon i diket så jag fick kalla in henne, stoppa på halvvägs och skicka ut igen, då kom hon över diket men drogs mot höger. Jag stoppade och skickade vänster men hon tog inte mitt tecken fullt så jag fick stoppa igen och skicka vänster och då gick hon vänster och hittade dummien. Hurra! Vi fick avsluta med en närsök där vi skulle hålla hunden inom ett litet område, det var väldigt lätt om man jämför med de andra delarna på provet.

Även om vi inte spikade allt och hon inte stannade klockrent på stoppsignalen så hade jag en jättebra känsla efter provet, hon var helt tyst och fotgåendet var helt ok. Många delar som hon gjorde jättebra och en del saker vi behöver jobba mer på.

Domare: Lasse Johnsson
Skriftlig kritik:

Samarbetsvilja: Arbetar bra tillsammans med sin förare.
Sökarbete: Söker med fart och stil, utmärk effektivitet.

Fart: Håller hög fart provet igenom.
Uthållighet: Räcker väl till.

Näsa: Används bra.
Dirigerbarhet: Land: Tar dirigering och finner apporten snabbt. Vatten: fastnar ett kort tag i första vassen men tar dirigering och finner apporten. Dirigering 2 land: ok.
Markeringsförmåga: Vatten: Har en mycket bra minnesbild. Spikar båda på vatten. Land: Övermarkerar nr 1, spikar nr 2.
Skottreaktion: Positiv.
Stadga: Fast i skott och kast. Tyst.
Apporteringslust: Stor. Fina inleveranser.
Apportgrepp: Korrekt grepp och avlämningar.
Simteknik: Simmar bra.
Vattenarbete: Går villigt i vatten.
Hundtolerans: Stör ej och störs ej.
Sammanfattande kritik: En tik som visar god balans mellan självständigt arbete och följsamhet. Väl värd sitt pris.

herrang1
1:a pris till Maya & mig samt till Lisa & Fido (som även blev norsk/svensk jaktchampion) - grattis Lisa!

herrang5
Dubbelmarkering på vattnet gick först ut på blankvattnet till vänster om ladan och sedan i vassen till höger om ladan. Innan dubbelmarkeringen gick hade det varit en drive i vassen längs med hela kanten på andra sidan, det ställde till mycket för de flesta hundarna men Maya spikade båda.

herrang6
Vattendirigeringen gick till den andra vassen på vänster sida och den lilla tofsen som sticker upp ur vattnet, ca 80 m.

herrang8
Dubbelmarkering på land, dold kastare bakom enen, ett kast åt höger  och ett kast åt vänster i buskarna.

herrang7
Sökområdet som Maya jobbade på, det fanns två sökområden detta var det ena.

herrang11
En extra landdirigering där hunden skulle igenom sökområdet över diket och bort till stora björken.

herrang3
Mycket trevlig och positiv domare!

herrang4
Duktiga skyttar.

herrang2
Prisutdelning.

herrang10
Maya med sin fina rosett.


2:a pris & provbäst B-prov Ekl Gotland

Det blev en mycket lyckad resa till Gotland för mig och Maya! Det kändes verkligen kanonbra hela provet igenom, tyvärr la Maya ner två änder från vattnet så där rök ettan men det var retsamt nära. Jag får hursomhelst ta med mig känslan av det fina arbete Maya gjorde och träna lite avlämningar med and från vatten under sommaren. Det är skönt att veta att hon aldrig lägger ner dummies från vattnet iallafall så jag kan ju alltid starta på dummieprov, men vi ska nog få ordning på den lilla "detaljen"...

Provet startade med en transport, två skott avlossades upp på en kulle och Maya fick hämta en dubbelmarkering på land. Efter det tog hund 2 in en dirigering över kalhygget på 120 m. Sedan transport och en dubbelmarkering för den andra hunden och Maya skulle ta in den andra dirigeringen. Maya gick spikrakt och jag tryckte bara på med några ut och blåste sedan närsökssignalen och hon hittade kaninen snabbt. Efter de blev det ett stort sök. Vi turades om att skicka, först 3 var, sedan 2 var och sedan 1 var. Maya gjorde söket snabbt och effektivt. Transport ner till vattnet och det började med en dubbelmarkering på linje för Maya, hon hämtade den sist kastade först som hamnade längst bort, den närmaste fick jag stoppa och blåsa för den hade hon tydligen glömt men hon svarade bra på alla signaler och tecken. Efter det var den en vattendirigering på ca 80 meter över på andra sidan i hyfsat snäv vinkel från där vattenmarkeringen hade landat. Maya gick rakt och fint över på andra sidan men vek av lite till höger så då stoppade jag och skickade ut men hon drogs lite till höger så jag stoppade igen och skickade vänster och då tog hon det fint och hittade anden. Men tyvärr då så var ju avlämningarna inte tipptopp så vi nådde inte hela vägen hem, kändes väldigt snopet att det skulle falla på avlämningar som egentligen är hennes starka sida. Vi jobbar vidare och hoppas det går ännu bättre på nästa start! Kul hade vi iallafall!

Domare: Anki Andersson
Skriftlig kritik:

Samarbetsvilja: Samarbetar genom provet även om mycket sker med hjälp av hundens stora lust.
Sökarbete: Söker i högt tempo, finner snabbt, blir något yvig och lämnar området.

Fart: Hög
Uthållighet: Räcker mer än väl.

Näsa: Används väl.
Dirigerbarhet: Land: Utmärkt. Vatten: Simmar snabbt över, lite stök, tar spår, finner fågel.
Markeringsförmåga: Land: Hämtar snabbt & effektivt. Vatten: Glömmer först kastade, får hjälp och löser uppgiften.
Skottreaktion: Ivrigt, uppmärksam.
Stadga: Är tyst men mycket intresserad.
Apporteringslust: Stor med snabba raka inleveranser.
Apportgrepp: Bra mjukt grepp, slarviga avlämningar vid vatten, land bra.
Simteknik: Bra, snabb.
Vattenarbete: Arbetar snabbt och effektivt.
Hundtolerans: Utan anmärkning.
Sammanfattande kritik: En ivrigt arbetande tik som löser många uppgifter mycket bra med hjälp av sin stora vilja, behöver hjälp vid en vattenmarkering och lämnar slarvigt, härligt tempo och rätt inställning.

gotland1
Tidig morgonpromenad.

gotland2
Framme vid provplatsen

gotland3
Värmer upp Maya innan start med "Diamanten".

gotland5
Dubbelmarkeringarna på land gick upp till vänster på kullen.

gotland6
Landdirigeringarna gick över hela kalhyggel till kanten på skogen, 120 m.

gotland7
Landdirigeringarna gick över hela kalhyggel till kanten på skogen, 120 m.

gotland8
Dubbelmarkering, först kastade in i vassen till höger, sist kastade vid bron bakom lilla ön. Vattendirigeringen gick rakt fram till vänster där den gula snitseln sitter, ca 80m.

gotland9
Siw skickar Minna på en av dubbelmarkeringarna

gotland10
Madde dirigerar Cajsa.

gotland11
Träning av stoppsignal efter provet.

gotland12
Minna och Maya på promenad efter provet


Maya 2:a plats med 85p på WT Fjällnora Ekl

Ännu en riktigt bra dag på WT! Lite poängavdrag för fotgåendet och en markering som hon blev lite för storsprungen på men i övrigt skötte hon sig strålande. Duktiga Maya!

Stationernas poäng blev: 15+19+17+17+17

fjallnora_maya


Neah

Härliga vår! Efter ett långt fotouppehåll blev jag lite inspirerad att ta med kameran ut på promenaden.

neah40

neah41

neah42

neah43